• 20min
  • 50min
  • Makkelijk
  • 4 Porties
2 stemmen

Ingrediënten

Voor het zanddeeg
  • 400 g meel
  • theel. zout
  • 2 eidooiers
  • 200 g ongezouten boter
  • 200 g suiker
Voor de vulling
  • 5 Pinkids® appels
  • 50 g suiker
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 theelepel kaneel
Voor de afwerking
  • Een beetje poedersuiker

Fasen

Voor het zanddeeg
  1. Verwarm de oven voor op 180°/160° met heteluchtcirculatie of gasniveau 4. Bedek de bodem en zijkanten van een diepe ovenschaal van 23 x 33 cm met bakpapier. Tip: vouw het overblijvende bakpapier over de zijkanten van de schaal om de koek na het bakken gemakkelijker uit de schaal te halen.
  2. Maak het zanddeeg door eerst de boter, het poedersuiker, de eidooiers en het zout in een middelgrote kom te mengen met een houten lepel of een elektrische tot een gladde structuur.
  3. Voeg daarna de bloem toe en meng tot het deeg homogeen is.
  4. Neem 550 g van het deeg en verdeel dit met de hand over de bodem van de schaal.
  5. Plaats de rest van het deeg voorlopig in de koelkast.
Voor de vulling
  1. Schil de PinKids® en bewaar het vruchtvlees voor de vulling van de cookies (bewaar de schillen om ze te gebruiken in een anti-verspillingrecept dat op de website is te vinden!).
  2. Snijd het vruchtvlees van de appels in plakken van ongeveer 5 mm dik en leg ze in een kom. Bestrooi ze met suiker, kaneel en nootmuskaat en meng om alle plakjes goed te bedekken.
  3. Verdeel daarna de plakjes gelijkmatig over het deeg in de ovenschaal.
  4. Haal de rest van het deeg uit de koelkast en verkruimel het over de appels.
  5. Bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 50 minuten. Tip: Controleer na 30 minuten de kleur. Leg als de bovenzijde te snel bruin wordt een stuk aluminiumfolie over de schaal om het bruinen af te remmen.
Voor de afwerking
  1. Haal de schaal uit de oven en laat hem op een rek afkoelen gedurende ongeveer 10 tot 15 minuten. Haal daarna de nog warme koek uit de schaal door hem bij het bakpapier aan de zijkanten op te tillen en plaats hem op een snijplank. Gebruik een snijvorm om de cookies uit te snijden en bestrooi ze met poedersuiker.
  2. Zowel warm als koud zijn ze lekker en je kunt ze vijf dagen op een koele plaats bewaren.

Vind je dit een lekker recept?

Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs