• 30min
  • 40min
  • Makkelijk
  • 4 Porties
1 Stem

Ingrediënten

De salade
  • 3 eetl olijfolie
  • 1 eetl ciderazijn
  • 2 eetl honing
  • 1
  • 1 theel. kardemompoeder
  • 160 g bulgur
  • 4 kipfilets
  • 1 theel. mosterdzaad
  • 1 en een halve theel komijn
  • 120 g mesclun
  • 2 wortels
  • 2 nieuwe uien
  • 10 takjes koriander
  • 60 g cashewnoten
De gemarineerde appels
  • 2 Pink Lady® appels
  • 3 eetl ciderazijn
  • 3 eetl honing
De saus
  • peper en zout
  • 4 eetl olijfolie
  • 1 en een halve eetl honing
  • 3 eetl sap van 1 citroen
De montage
  • cashewnoten

Fasen

De salade
  1. Bereid de bulgur zoals aangeven op de verpakking.
  2. Stamp met een vijzel de mosterd met het kardemompoeder en de komijn fijn.
  3. Meng de honing met twee eetlepels olijfolie en de ciderazijn en voeg de specerijen toe.
  4. Snij de kipfilets in plakken.
  5. Leg de plakken kip in de honingmarinade, dek af met huishoudfolie en laat de marinade een half uur intrekken.
  6. Laat het kipvlees uitlekken en bak het in een eetlepel olijfolie gedurende ongeveer 15 minuten. Voeg aan het einde van de baktijd de marinade toe en wentel de kip door de marinade. Haal de pan van het vuur zodra de saus karamelliseert.
  7. Snij de avocado in plakken en besprenkel met een beetje citroensap.
  8. Snij de wortels in dunne plakjes met een dunschiller.
  9. Snij ook de nieuwe uien in dunne plakjes.
  10. Hak de koriander fijn en hak ook de cashewnoten.
De gemarineerde appels
  1. Snij één Pink Lady® appel in dunne plakjes en de andere in kleine blokjes (brunoise).
  2. Meng de ciderazijn en de honing. Verdeel dit mengsel over twee schaaltjes. Voeg aan het ene de plakjes appel toe en aan het andere de appelbrunoise. Meng de appel met de ciderazijn en de honing en laat daarna een kwartier marineren.
De saus
  1. Klop het citroensap, de honing en de olijfolie door elkaar.
De montage
  1. Giet de appelbrunoise af en meng de brunoise door de bulgur.
  2. Verdeel over vier grote borden de mesclun, de appelbulgur, de avocado, de wortels, de uien, de appelplakjes en de kipfilet.
  3. Bestrooi elk bord met wat gehakte koriander en cashewnoten. Tot slot een scheutje saus erover en smakelijk eten!

De Pink Lady® tip

U kunt deze salade aanpassen met andere rauwkost, afhankelijk van uw voorraad en het seizoen.

Vind je dit een lekker recept?

Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs