0
Stem
De honing is een waar geschenk van de natuur en heerlijk in dit hartige lenterecept. De kruidige smaken van de Pink Lady® appel vormen een mooie link…
De honing is een waar geschenk van de natuur en heerlijk in dit hartige lenterecept. De kruidige smaken van de Pink Lady® appel vormen een mooie link tussen de passievruchten en het bloemenaroma van de acaciahoning. De honing ontwikkelt de zachte appelsmaken maar ook de aangename, lichte zuurheid. De geraffineerde mix van fruit en groenten geeft een aangename sensatie in de mond. De jakobsschelpen en wortelgroenten verwijzen naar de zee en de aarde en creëren een fraai smaakcomplex geaccentueerd door de bloemen- en fruitnoten. Een licht voorgerecht voor een kleurrijk begin van de lente !
Ingrediënten
Bereiding
- 1 Pink Lady® appel
- zout
- 1 halve limoen
- Peper
- 1 rauwe rode biet
- 2 theel. acaciahoning
- 1 passievruchten
- 1 eetl olijfolie
- 1 rauwe gele biet
- 1 rauwe chioggiabiet
- 1 red meat radijs
- 1 bosje kiemen
- 1 bosje gegrilde gezouten pinda\’s
- 6 zeer verse sint-jakobsvruchten
Fasen
Bereiding
- Verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij de appel in dunne plakjes met een fijnsnijder. Besprenkel met het sap van een halve limoen.
- Vries de sint-jakobsvruchten 15 minuten in om ze gemakkelijker te kunnen snijden en snij ze daarna in dunne plakjes. Zet ze daarna weg.
- Schil de groenten. Snij ze met een fijnsnijder in dunne plakjes. Zet ze daarna weg.
- Meng in een kom het vruchtvlees van de passievruchten, de honing, het citroensap, enkele citroenzestes en de olijfolie. Voeg naar smaak zout en peper toe. Zet ze daarna weg.
- Hak de pinda’s.
- Besprenkel de sint-jakobsvruchten 5 minuten voor het opdienen met een beetje saus van de honing en passievruchten.
Vind je dit een lekker recept?
Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs