• 20min
  • 30min
  • Makkelijk
  • 4 Porties
0 Stem

Ingrediënten

Bereiding
  • 2 Pink Lady® appels
  • peper en zout
  • 3 eetl suiker
  • 30 g boter
  • 2 eetl balsamico-azijn
  • 2 jonge duiven
  • 300 g kastanjes
  • 100 g witte druiven
  • 6 Egyptische uitjes

Fasen

Bereiding
  1. Was de Pink Lady® appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in blokjes. Schil de uien maar laat ze heel. Doe de helft van de boter in een stoofpan en bruin de appels en de uien vijf minuten op een matige temperatuur en zet ze opzij.
  2. Doe de rest van de boter in de stoofpan en braad de jonge duiven aan alle zijden goed goudbruin. Voeg de suiker toe en laat deze karameliseren. Wentel de duiven in de karamel en blus ze met het balsemicoazijn.
  3. 20 min laten koken op een zacht vuur.

Vind je dit een lekker recept?

Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs