0
Stem
Een originele creatie van de beroemde chef-koks Pourcel die verwijst naar verre streken… Proeven en genieten!
Ingrediënten
Bereiding
- 2 Pink Lady® appels
- peper en zout
- fleur de sel
- 1 takje tijm
- 1 sap van 1 citroen
- 2 kwart gemalen peper
- 1 selderijbol
- 1 l sojamelk
- 1 eetl olijfolie voor de decoratie
- 1 blokje pluimveebouillon
- 12 gefrituurde selderijblaadjes
- Chips van een selderijbol (1/2)
- 1 Pink Lady® appel in staafjes
- 4 blaadjes gedroogde tomaten
Fasen
Bereiding
- Schil de selderijbol en snijd hem in grote stukken. Plaats de selderij in een pan en bedek hem met pluimveebouillon of zonodig met water en breng hem aan de kook. Schil de appels, snijd ze in grote stukken en kook ze in een gesloten pan met een beetje water, een klontje boter en het takje verse tijm. Mix de appels en de selderij, leng ze aan met de sojamelk en controleer de smaak.
- Bak de selderijchips en de selderijblaadjes in de frituurpan maar kleur ze niet teveel en laat ze uitdruipen op absorberend papier. Snijd de Pink Lady® met de schil in staafjes en besprenkel ze licht met citroensap om oxidatie te voorkomen.
De Pink Lady® tip
Plaats in een vierkant schaaltje de appelstaafjes. Doe daarop de blaadjes gedroogde tomaten, het takje tijm en een scheutje olijfolie. Voeg 1 snufje fleur de sel toe en een draai van de pepermolen. Serveer de goed warme crème apart.
Vind je dit een lekker recept?
Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs