1
Stem
Kies in het voorjaar voor dit originele en gemakkelijk te maken recept, en geniet van de frisheid van Pink Lady® appels in combinatie met de pittige …
Kies in het voorjaar voor dit originele en gemakkelijk te maken recept, en geniet van de frisheid van Pink Lady® appels in combinatie met de pittige en peperige smaak van gember.
Ingrediënten
Voorbereiding
- 2 Pink Lady® appels
- 1 limoen
- 2 takjes koriander
- Zout
- Gemalen peper
- 4 kleine gefileerde makrelen
- 1 stukje verse gember (2 cm)
- 2 lente-uien
- 1 steel citroengras
- 1 kleine rode peper
- 3 el. sesamolie
- 1 el. gezouten sojasaus
- 2 theelepels zwart sesamzaad
Fasen
Voorbereiding
Presentatie en koken
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verwijder de citroenschil en pers de citroen uit.
- Schil de gember en hak hem fijn.
- Hak de rode peper, de lente-uien en het citroengras fijn.
- Meng in een kom de sojasaus met het citroensap en de sesamolie
- Voeg dan het citroengras, de chilipeper en de gember toe.
- Meng alles door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne plakjes.
- Knip 4 grote vierkanten uit bakpapier. Leg op elk vel een paar plakjes appel, gevolgd door een makreel, en bestrijk de vis royaal met de saus.
- Bestrooi met sesamzaad.
- Sluit elk vel met een touwtje en plaats voor 20 minuten in de oven.
- Haal uit de oven en bestrooi met gehakte koriander.
- Dien meteen op.
Vind je dit een lekker recept?
Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs