• 15min
  • 30min
  • Gemiddeld
  • 4 Porties
1 Stem

Ingrediënten

Voorbereiding
  • 2 Pink Lady® appels
  • 1 limoen
  • 2 takjes koriander
  • Zout
  • Gemalen peper
  • 4 kleine gefileerde makrelen
  • 1 stukje verse gember (2 cm)
  • 2 lente-uien
  • 1 steel citroengras
  • 1 kleine rode peper
  • 3 el. sesamolie
  • 1 el. gezouten sojasaus
  • 2 theelepels zwart sesamzaad

Fasen

Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verwijder de citroenschil en pers de citroen uit.
  3. Schil de gember en hak hem fijn.
  4. Hak de rode peper, de lente-uien en het citroengras fijn.
  5. Meng in een kom de sojasaus met het citroensap en de sesamolie
  6. Voeg dan het citroengras, de chilipeper en de gember toe.
  7. Meng alles door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  8. Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne plakjes.
Presentatie en koken
  1. Knip 4 grote vierkanten uit bakpapier. Leg op elk vel een paar plakjes appel, gevolgd door een makreel, en bestrijk de vis royaal met de saus.
  2. Bestrooi met sesamzaad.
  3. Sluit elk vel met een touwtje en plaats voor 20 minuten in de oven.
  4. Haal uit de oven en bestrooi met gehakte koriander.
  5. Dien meteen op.

Vind je dit een lekker recept?

Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs