0
Stem
De Miss Chou Pink Lady® is een fruitige en verfrissende langwerpige soes, ideaal voor een verrukkelijk moment in de zomer. De knapperige appeltextur
De Miss Chou Pink Lady® is een fruitige en verfrissende langwerpige soes, ideaal voor een verrukkelijk moment in de zomer. De knapperige appeltexturen (schijfjes en blokjes als decoratie) en de zachte appelvulling sluiten perfect aan bij de meer zure smaken van de aalbessen, frambozen en citroen. Geniet ervan!
Ingrediënten
Het soezenbeslag
- 160 g meel
- 4 eieren
- 1 mespuntje zout
- 100 g boter
- 250 ml water
De appel- en citroencrème
- 2 Pink Lady® appels
- 1 gele citroen
- 4 eidooiers
- 130 g suiker
- 125 g boter
- 1 eetl maizena
De garnering
- 1 halve gele citroen
- 100 g frambozen
- 100 g aalbessen
- 6 muntblaadjes
Fasen
Het soezenbeslag
De appel- en citroencrème
De garnering
- Breng in een pan het water met de boter en het zout aan de kook.
- Haal de pan van het vuur.
- Voeg het meel toe en roer.
- Laat het mengsel 5 minuten koken en daarna afkoelen.
- Voeg een voor een de eieren toe en roer.
- Vul een spuitzak met het soezenbeslag.
- Spuit op een bakplaat staafjes van 7 cm lang.
- Bak ze 20 minuten in de oven op 200°C.
- Haal ze uit de oven en van de bakplaat.
- Leg de soezen weg op een rooster.
- Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
- Schil de Pink Lady® appel en snij hem in blokjes.
- Besprenkel de appelblokjes met het sap van een halve citroen.
- Laat de appels in een pan ongeveer tien minuten smelten.
- Haal ze van het vuur.
- Voeg de suiker, de in stukken gesneden boter en de zeste van een kwart citroen toe.
- Verdun de maizena met het resterende citroensap.
- Doe de maizena in de appelmoes, klop en breng het mengsel aan de kook.
- Voeg de afgeveegde gelatine toe en klop de appel- en citroencrème.
- Laten afkoelen. Gedurende 2 uur koel wegzetten.
- Haal de appel- en citroencrème uit de koelkast, klop de crème en doe hem in een spuitzak.
- Snij een klein venster uit de bovenzijde van de soezen.
- Vul de soezen met crème.
- Snij de Pink Lady® appels in dunne schijfjes en kleine blokjes en besprenkel met citroensap.
- Versier de bovenzijde van de soezen met de schijfjes en blokjes Pink Lady® appel, de aalbessen, de frambozen en de munt.
- Bestrooi de soezen met enkele citroenschilletjes.
De Pink Lady® tip
U kunt op de bovenzijde van de soezen wat praline toevoegen voor meer knapperigheid.
Vind je dit een lekker recept?
Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs