• 30min
  • 1u
  • Makkelijk
  • 6 Porties
0 Stem

Ingrediënten

Voor het deeg
  • 300 g meel
  • 3 eetl water
  • 180 g ongezouten boter + voor het insmeren van de b
  • 150 g witte rietsuiker
Voor de amandelcrème
  • 1 eetl meel
  • 1 vanillestokje
  • 125 g amandelpoeder
  • 1 ei
  • 150 g witte rietsuiker
  • 75 g zachte ongezouten boter
Voor de garnering
  • 4 Pink Lady® appels
  • 1 citroen
  • 20 g boter
  • 15 g bruine suiker
Voor de decoratie
  • 20 g amandelschilfers
  • 10 muntblaadjes

Fasen

Voor het deeg
  1. Verwarm de oven op 180 °C.
  2. Smelt de boter in een pan op een zeer laag vuur.
  3. Voeg het water en de suiker toe en daarna het meel. Meng deze ingrediënten en vorm een bal.
  4. Laat het deeg daarna 20 minuten rusten.
  5. Smeer de bakvorm in met boter en druk het deeg met de vingers in de vorm.
  6. Bak het deeg gedurende 30 minuten (plaats een gewicht, bijvoorbeeld gedroogde groenten, op de taartbodem om te voorkomen dat deze omhoog komt).
  7. Zet de voorgebakken taartbodem daarna weg.
Voor de amandelcrème
  1. Splijt het vanillestokje in tweeën en gebruik het vanillezaad.
  2. Meng alle ingrediënten voor de amandelcrème in een kom.
  3. Spreid de amandelcrème uit over de voorgebakken taartbodem.
  4. Zet de taart weer in de oven en bak hem goudbruin.
Voor de garnering
  1. Laat de boter smelten op een zacht vuur.
  2. Snij de ongeschilde Pink Lady® appels in dunne schijfjes.
  3. Besprenkel met citroensap.
  4. Haal de taart 10 minuten voor het einde van de baktijd uit de oven en leg de appelschijfjes erop.
  5. Smeer de appels in met de gesmolten boter en bestrooi ze met de bruine suiker.
  6. Bak de taart nog 10 minuten in de oven tot de appelschijfjes zacht en gekleurd zijn.
  7. Laat de appeltaart 1 uur op kamertemperatuur afkoelen.
Voor de decoratie
  1. Hak de muntblaadjes fijn.
  2. Gril de geschaafde amandelen in een koekenpan.
  3. Strooi wat munt en gegrilde amandelen over de taart voor het opdienen.

De Pink Lady® tip

Deze taart kan ook koud worden gegeten nadat hij in de koelkast is bewaard. Erg lekker bij warm weer! Haal hem 15 minuten voor het opdienen uit de koelkast.

Vind je dit een lekker recept?

Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs