0
Stem
Bericht van Emilie, van de kookblog “Plus une miette”:
“Ik heb de uitnodiging om samen te werken met de vereniging van de Pink Lady® appeltelers …
Bericht van Emilie, van de kookblog “Plus une miette”:
“Ik heb de uitnodiging om samen te werken met de vereniging van de Pink Lady® appeltelers met plezier aangenomen. In november begint de oogst. Alle Pink Lady® appels worden met de hand geplukt en in elke boomgaard wordt driemaal geoogst om altijd alleen de perfect rijpe appels te plukken.”
Ingrediënten
Voor het deeg
- 400 g meel
- 1 ei
- 30 g suiker
- 2 mespuntje zout
- De zaadjes van een vanillestokje
- 1 theelepel instant bakkersgist
- 50 ml lauw water
- 100 ml lauwe melk
- 50 g gesmolten boter
Bereiding van de vulling
- 2 Pink Lady® appels
- 20 g suiker
- 60 g bruine suiker
- 100 g
- 2 theel. kaneelpoeder
- 30 cl melk
- 100 g gemalen pecannoten
Bereiding van het glazuur
- 100 g poedersuiker
- 100 g verse roomkaas
- 30 ml warm water
Fasen
Voor het deeg
Bereiding van de vulling
Bereiding van het glazuur
- Doe alle ingrediënten in de kom van een keukenrobot en kneed 10 tot 15 minuten tot een homogeen deeg is gevormd.
- Leg het deeg in een ingevette kom en dek af met een schone, licht vochtige doek.
- Laat het deeg 1 uur rijzen op kamertemperatuur zodat het volume verdubbelt.
- Schil de appels, verwijder de kokhuizen en snij ze in blokjes.
- Laat in een steelpan een klontje boter smelten en voeg daarna de in blokjes gesneden Pink Lady ® appels en de suiker toe.
- Bak de appels enkele minuten en zet ze daarna opzij.
- Rol het deeg uit op een met meel ingestrooid werkblad en vorm een rechthoek van ongeveer 30 x 22 cm.
- Smeer de zachte boter uit over het deeg en bestrooi met een mix van de bruine suiker en het kaneelpoeder.
- Verdeel de gebruinde appelblokjes en de fijngemalen pecannoten over het deeg. Rol het deeg in de lengte op.
- Snijd 10 rollen en leg ze naast elkaar op een bakplaat bedekt met bakpapier.
- Dek ze af met een schone doek en laat ze weer 1 uur op kamertemperatuur staan.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Bestrijk de bovenzijde van de kaneelbroodjes met een beetje melk en bak ze daarna ongeveer 25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
- Haal de kaneelbroodjes uit de oven, meng de ingrediënten voor het glazuur en verdeel dit met een borstel of spatel over de broodjes.
- Serveer de kaneelbroodjes warm.
De Pink Lady® tip
Een herfstrecept voor een zoete traktatie! Naast de kleur worden de Pink Lady® appels ook gewaardeerd voor hun smaak, geur, knapperigheid en stevigheid. Voor deze herfst geeft Pink Lady® een origineel recept voor heerlijke kaneelbroodjes met Pink Lady® appels en pecannoten.
Vind je dit een lekker recept?
Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs