Ingrediënten
Voor 12 muffins
- 2 eieren
- 90 ml volle melk
- 1 theel. gistpoeder
- 3 Pinkids® appels
- 90 g gesmolten boter
- 120 g tarwemeel
- 20 g cacaopoeder
- 70 g suiker (naar keuze: rietsuiker, bruine suiker, enz…)
Voor de melkchocoladecrème
- 150 g slagroom
- 150 g melkchocolade
Fasen
Voor 12 muffins
Voor de melkchocoladecrème
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Voeg in een mengkom de suiker, eieren, gesmolten boter en melk toe en meng het door elkaar.
- Voeg de bloem, cacao en bakpoeder toe en mix.
- Schil de PinKids®, snijd ze in blokjes en voeg ze toe aan het mengsel. Vul de cupcakevormpjes met 2/3 van het deeg.
- Bak de cakejes 15 minuten en controleer ze door er een tandenstoker in te prikken.
- Als de tandenstoker er schoon uit komt zijn ze klaar en kun je ze laten afkoelen.
- Breek de chocolade in stukken en doe deze in een mengkom.
- Verhit de slagroom en giet deze in 3 delen over de chocolade om het te laten smelten.
- Meng de chocoladecrème tot een homogeen mengsel. Dek het af met vershoudfolie en zet het in de koelkast tot de crème is afgekoeld.
- Giet de melkchocoladecrème in een spuitzak en gebruik deze om de muffin te versieren met de haren van Duke.
Vind je dit een lekker recept?
Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs