0
Stem
Een origineel recept voor een zoet-hartige crumble die het raffinement van de Pink Lady® appels volledig laat uitkomen. De zuurgraad en knapperigheid
Een origineel recept voor een zoet-hartige crumble die het raffinement van de Pink Lady® appels volledig laat uitkomen. De zuurgraad en knapperigheid geven in combinatie met de smaken en zachte texturen van de groenten een explosie van verrukkelijke sensaties in de mond! Ideaal om uw gasten bij een diner aan het begin van het schooljaar te verrassen.
Ingrediënten
De groenten en gekaramelliseerde appels
- 2 Pink Lady® appels
- 3 eetl olijfolie
- 2 eetl ciderazijn
- 2 eetl
- 1 eetl honing
- 1 halve theel tijm
- 2 knoflookteentjes
- 1 rode paprika
- 2 gele paprika’s
- 1 rode ui
- 1 theel. gemberpoeder
- 1 theel. vierkruidenpoeder
- 20 plakken gerookte eendenborst
Het crumbledeeg
- peper en zout
- 100 g meel
- 50 g boter
- 20 g hazelnootpoeder
- 30 g hele hazelnoten
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
De rucolapesto
- peper en zout
- 125 ml olijfolie
- 120 g
- 30 g Parmezaanse kaas
- 50 g pijnboompitten
- 2 knoflookteentjes
De montage
- Pink Lady® appels
Fasen
De groenten en gekaramelliseerde appels
Het crumbledeeg
De rucolapesto
De montage
- Verwarm de oven op 200°C.
- Snij de appels, de paprika’s en de ui in blokjes.
- Hak de knoflook.
- Klop de olijfolie samen met de sojasaus, de ciderazijn, de honing, het gemberpoeder, het vierkruidenpoeder, de knoflook en de tijm. Voeg de groenten en het fruit toe en roer.
- Leg het mengsel op een met bakpapier bedekte bakplaat. Verwarm het mengsel gedurende 25 min en roer halverwege de baktijd. Zet het daarna weg.
- Snij de boter in blokjes.
- Stamp de hazelnoten.
- Meng in een slakom met de vingers de boter, het meel, de hazelnoten, het hazelnootpoeder en de Parmezaanse kaas.
- Verdeel de crumble over een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak het 20 minuten en roer regelmatig om het deeg gelijkmatrig goudbruin te laten worden.
- Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn.
- Rasp de Parmezaanse kaas.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Mix de rucola, de knoflook, de Parmezaanse kaas en de pijnboompitten.
- Voeg de olijfolie en wat zout en peper toe. Roeren en daarna wegzetten.
- Snij de plakken gerookte eendenborst in slierten.
- Zet vier kleine cirkels op vier borden.
- Verdeel een beetje crumble onderin de cirkel.
- Leg daarop een laag van het mengsel van fruit en gekaramelliseerde groenten en druk goed aan.
- Verdeel enkele slierten eendenborst.
- Bestrooi met knapperige crumble met Parmezaanse kaas en hazelnoten.
- Verwijder de cirkels en besprenkel met de rucolapesto.
Vind je dit een lekker recept?
Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs