Ingrediënten
Bereiding
- 3 Pink Lady® appels
- 375 g meel
- 2 eieren
- 3 eetl honing
- 150 g boter
- 1 zakje gist
- 70 ml melk
- 2 theel. kaneelpoeder
- 5 eetl suiker
Fasen
Bereiding
- Schil de Pink Lady® appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de boter in kleine stukjes en laat deze met de honing in een pan smelten op een zacht vuur. Roer om een gelijkmatig mengsel te krijgen.
- Giet de melk en de eieren in een kommetje en klop met een eierklopper. Voeg het mengsel van boter en honing en de inmiddels geraspte appels toe en klop opnieuw. Strooi het meel, het gist en de suiker in een slakom. Maak in het midden een putje en giet het hiervoor gemaakte mengsel erin.
- Bewerk enigszins het beslag maar laat het korrelig. Giet het beslag tot driekwart in met boter ingesmeerde muffinvormpjes. Schuif ze in een op 200 °C voorverwarmde oven. Laat de muffins 20 min. bakken en controleer of ze gaar zijn met de punt van een mes.
De Pink Lady® tip
Wacht 10 min. voordat u de muffins uit de vorm haalt. Serveer met een warme chocola bestrooid met kaneel.
Vind je dit een lekker recept?
Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs