0
Stem
Een liefdesnestje… Ter gelegenheid van Valentijnsdag nemen we een duik in dit elegante cocooning recept.
De met wodka geflambeerde Pink Lady® appe
De met wodka geflambeerde Pink Lady® appe
Een liefdesnestje… Ter gelegenheid van Valentijnsdag nemen we een duik in dit elegante cocooning recept.
De met wodka geflambeerde Pink Lady® appels gaan harmonisch samen met de gebakken gamba’s en de crèmesaus met citroenzestes. De citrusvrucht, de alcohol en de rucola geven zure, licht bittere en prikkelende smaken, terwijl de Pink Lady® aan dit delicate gerecht heerlijke fruitaroma’s biedt. Dit alles is geplaatst op een zacht bedje van verse pappardelle, voor een perfecte combinatie van kracht en zachtheid.
De met wodka geflambeerde Pink Lady® appels gaan harmonisch samen met de gebakken gamba’s en de crèmesaus met citroenzestes. De citrusvrucht, de alcohol en de rucola geven zure, licht bittere en prikkelende smaken, terwijl de Pink Lady® aan dit delicate gerecht heerlijke fruitaroma’s biedt. Dit alles is geplaatst op een zacht bedje van verse pappardelle, voor een perfecte combinatie van kracht en zachtheid.
Ingrediënten
Voor de geflambeerde Pink Lady® a
- 1 Pink Lady® appel
- 1 halve citroen
- 1 klontje gezouten boter
- 4 eetl wodka
Voor de saus
- 1 halve citroen
- 1 klontje boter
- 1 kwart theel espelettepeper
- 150 ml crème fraîche
- 2 eetl mascarpone
- 5 eetl wodka
- 1 sjalot
- Zout en peper
Voor de pappardelle
- 1 mespuntje grof zout
- 250 g verse pappardelle
Voor de gamba’s
- 1 klontje boter
- 8 gamba’s
- Zout en peper
- 1 theel. olijfolie
Voor het opmaken van de borden
- 50 g rucolascheuten
- Roze Himalaya-zout
- Espelettepeper
Fasen
Voor de geflambeerde Pink Lady® a
Voor de saus
Voor de pappardelle
Voor de gamba’s
Voor het opmaken van de borden
- Snij de Pink Lady® appels in dunne plakjes en besprenkel met citroensap om bruin worden te voorkomen.
- Laat de boter smelten in een koekenpan bruin de appels enkele seconden op een zacht vuur.
- Giet de wodka in de pan, flambeer de appels en zet ze opzij.
- Snij de citroenzestes en hak de sjalot fijn.
- Laat de boter smelten, voeg de sjalot toe en bak hem zacht gedurende 5 minuten. Blus met de wodka.
- Voeg de mascarpone toe op een zacht vuur en daarna al roerend de crème fraîche.
- Breng het geheel op smaak met enkele citroenzestes, espelettepeper, zout en gewone peper.
- Minuten laten sudderen en daarna wegzetten.
- Breng een ruime hoeveelheid water met een beetje grof zout in een pan aan de kook.
- Doe de pappardelle in het water, laat ze de aangegeven tijd koken en giet ze af.
- Laat in een koekenpan de boter met de olijfolie smelten.
- Leg de gamba’s erin en bak ze 2 minuten aan beide zijden goudbruin. Bestrooi ze daarna naar smaak met zout en peper.
- Leg in elk bord 3 nestjes pappardelle.
- Plaats de geflambeerde Pink Lady® appels, de gamba’s en enkele scheuten rucola. Giet de saus erover, en bestrooi de borden met Himalaya-zout en een beetje Espelettepeper. Daarna meteen opdienen.
De Pink Lady® tip
Voor een gerecht 100% uit uw eigen keuken, kunt u ook de pappardelle zelf maken. U kunt de pasta kleuren met inkt van inktvis om een mooie zwarte papardelle te serveren.
Vind je dit een lekker recept?
Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs