• 10min
  • 20min
  • Moeilijk
  • 4 Porties
0 Stem

Het ideale dessert voor lekkerbekken op zoek naar een ware smaakexplosie !

Ingrediënten

Bereiding
  • 4 Pink Lady® appels
  • 1 vanillestokje
  • 5 eidooiers
  • 100 g suiker
  • 1 klontje boter
  • 10 biscuitjes
  • 4 takjes munt
  • 10 cl appellikeur
  • 10 cl witte wijn

Fasen

Bereiding
  1. Leg de Pink Lady® appels 20 sec. in kokend water en verwijder de schil. Snij de appels in 4 partjes en kleur ze op een flink vuur samen met de suiker. Voeg de boter toe en verdeel het mengsel over 4 ovenschaaltjes.
  2. Klop de eierdooiers met de suiker op tot een schuimende massa. Verwarm dit vervolgens au bain marie samen met de likeur, de witte wijn en het geraspte vanillestokje. Kloppen tot de sabayon stijf wordt.
  3. Verdeel de sabayon over de schaaltjes en zet ze 3 min. onder de grill in een hete oven.
  4. Bestrooi de schaaltjes met de verkruimelde biscuits, versier met de verse munt en serveer de sabayons warm.

De Pink Lady® tip

U kunt uw sabayons gratineren met een brander in plaats van ze onder de ovengrill te zetten.

Vind je dit een lekker recept?

Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs