0
Stem
Tijd voor de barbecue! Varieer het plezier en verrijk uw kipspiesen met smakelijke Pink Lady® appels. Ideaal om uw vrienden uit te nodigen voor een
Tijd voor de barbecue! Varieer het plezier en verrijk uw kipspiesen met smakelijke Pink Lady® appels. Ideaal om uw vrienden uit te nodigen voor een blote voeten barbecue in uw tuin.
Ingrediënten
Bereiding
- 2 Pink Lady® appels
- 2 eetl olijfolie
- 2 eetl
- 1 limoen
- 1
- 1 cm gemberwortel
- 3 kipfilets
- 1 eetl acaciahoning
- 1 eetl verse koriander Bereiding
- 1 zoete ui
Fasen
Bereiding
- Snij de kipfilets in blokken.
- Schil de ui en snij hem in grote stukken.
- Was de Pink Lady® appels en snij ze eveneens in grote stukken.
- Schil de gember en de knoflook en pers ze om het pulp te gebruiken.
- Meng in een slakom de gember en de knoflook met de sojasaus, de olijfolie en de honing. Daarna goed roeren om de smaken te vermengen.
- Rijg afwisselend op de spiesen de stukken kip, de uien en de appels. Strijk de marinade met een kwastje over de spiesen.
- Bak elke zijde 10 minuten op de barbecue.
- Bestrooi de spiesen vlak voor het serveren met de koriander en het sap van de limoen.
De Pink Lady® tip
U kunt de kip vervangen door blokjes varkensvlees en de koriander door munt!
Vind je dit een lekker recept?
Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs