Ingrediënten
Bereiding
- 2 Pink Lady® appels
- 50 g meel
- 2 eieren
- 1 vanillestokje
- 1 halve theel gemberpoeder
- 100 g suiker
- 500 g ingevroren kleine rode vruchten
- 3 eetl rietsuikersiroop
Fasen
Bereiding
- Scheid het eiwit van de dooiers. Klop het eiwit tot een stevige massa en voeg daarna voorzichtig het eigeel toe. Voeg geleidelijk de suiker toe en doe daarna voorzichtig het meel erbij. Schil de Pink Lady® appels, snijd ze in blokjes en roer ze door het beslag.
- Giet het beslag in de ingevette cakevorm. Bak de cake in een voorverwarmde oven (stand 6-7) gedurende 15 minuten. Controleer met de punt van een mes of de cake gaar is. Bak hem zonodig nog enkele minuten.
De Pink Lady® tip
Doe ondertussen de rode vruchten in een pannetje met de rietsuikersiroop en het gemberpoeder en verwarm dit 10 minuten op zacht vuur. Mix en zeef de saus. Serveer de cake samen met de coulis.
Vind je dit een lekker recept?
Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs