3
stemmen
Een snel en eenvoudig uit te voeren recept. Ook leuk om samen met de kinderen te doen!
Pink Lady® geeft u een originele variant van de beroemde Amer…
Een snel en eenvoudig uit te voeren recept. Ook leuk om samen met de kinderen te doen!
Pink Lady® geeft u een originele variant van de beroemde Amerikaanse cakepops.
Gewoonlijk worden ze gemaakt van in glazuur gedrenkte cakebolletjes. Ditmaal gebruiken we echter bolletjes Pink Lady® appels. Bedekt met een lekker glazuurlaagje worden ze een aantrekkelijk en gezond toetje!
De Pink Lady® appels lenen zich uitstekend voor dit recept. Het vruchtvlees is stevig zodat u gemakkelijk de bolletjes kunnen maken. De lichtzure smaak sluit goed aan bij de zoete glazuren en geeft een heerlijke harmonie.
Ingrediënten
De drie chocoladeglazuren
- 6 eetl poedersuiker
- 4 bladeren gelatineblaadjes
- 300 ml verse slagroom
- 40 g witte chocolade
- 35 g pure chocola
- 50 g banketbakkerschocolade met suikeramandel of melkchocolade
De cakepops
- 5 Pink Lady® appels
- 1 citroen
- 10 g cranberry’s
- 10 g amandelschilfers
- 10 g geraspte kokosnoten
- 10 g pistachenoten
- 10 g blanke rozijnen
- 15 g harde noga of praline
- cakepopstokjes of gekleurde rietjes
Fasen
De drie chocoladeglazuren
De cakepops
- Week de gelatine, gescheiden voor de drie glazuren, gedurende 2 minuten in koud water.
- Hak de pure chocolade, de witte chocola en de melkchocolade fijn.
- Verwarm 100 ml verse slagroom, zet het vuur uit en voeg de pure chocolade en twee eetlepels poedersuiker toe. Roer de ingrediënten door.
- Veeg het water van de gelatineblaadjes af tussen de vingers en voeg ze toe aan de crème.
- Daarna 20 minuten laten rusten. Herhaal het bovenstaande voor de witte chocolade en de melkchocolade.
- Hak de pistachenoten, de rozijnen en de cranberries met een mes fijn.
- Rooster eerst de pistachenoten en daarna de amandelschilfers in een droge koekenpan.
- Stamp de harde noga in kleine stukjes.
- Doe de zes verschillende noten, vruchten en noga in zes verschillende kommetjes.
- Pers de citroen.
- Maak appelbolletjes met behulp van een bolletjessnijder. Dompel elk bolletje in het citroensap.
- Droog de appelbolletjes met absorberend keukenpapier.
- Prik elk bolletje op een stokje en rol ze door één van de drie chocoladeglazuren.
- Laat het glazuur hard worden en bestrooi ze naar keuze met de zes verschillende decoraties.
- Maak bijvoorbeeld een tropische cakepop met pure chocola en kokosnoot, een tutti frutti cakepop met witte chocola, noten en fruit of een kermis-cakepop met melkchocola en noga.
De Pink Lady® tip
Als u geen bolletjessnijder hebt, kunt u de Pink Lady® appel ook zonder hem te schillen in vier partjes snijden en deze op de stokjes prikken!
Vind je dit een lekker recept?
Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs