• 40min
  • 45min
  • Makkelijk
  • 4 Porties
0 Stem

Ingrediënten

De mousseline bereiden
  • 3 Pink Lady® appels
  • peper en zout
  • 1 eetl olijfolie
  • 200 ml verse slagroom
  • 1 l melk
  • 800 g knolselderie
  • 1 halve theel nootmuskaat
De vinaigrette bereiden
  • 1 halve citroen
  • peper en zout
  • 3 eetl olijfolie
  • 1 eetl ciderazijn
  • 2 takjes peterselie
De kabeljauw bereiden
  • 4 kabeljauwruggen

Fasen

De mousseline bereiden
  1. Schil de knolselderie en snij hem in stukken.
  2. Kook de selderie in de melk met een beetje zout tot hij zacht is in ongeveer 15 minuten en giet hem daarna af.
  3. Schil twee en een halve Pink Lady® appels en snij ze in stukken.
  4. Smoor de appels op een zacht vuur gedurende ongeveer 20 minuten.
  5. Reduceer de crème met de nootmuskaat, een beetje zout en peper.
  6. Giet de crème over de selderie en de appelmoes en mix het geheel.
  7. Voeg een eetlepel olijfolie toe en meng tot een gelijkmatige mousseline ontstaat.
De vinaigrette bereiden
  1. Verwijder het klokhuis uit de resterende halve appel en snij hem in kleine blokjes. Besprenkel de blokjes met citroensap.
  2. Hak de peterselie fijn.
  3. Klop in een kom de ciderazijn met een beetje zout, peper, drie eetlepels olijfolie en de appelblokjes en voeg ten slotte de peterselie toe.
De kabeljauw bereiden
  1. Bak de kabeljauwruggen op de huidzijde in een warme koekenpan met een beetje olijfolie gedurende ongeveer 8 minuten. Bestrooi ze met een wat fleur de sel.
  2. Zet het vuur uit en draai de kabeljauw in de koekenpan enkele seconden om.
Garnering
  1. Leg op elk bord een beetje selderiepuree en een kabeljauwrug en besprenkel met de appelvinaigrette.

De Pink Lady® tip

Voor een extra krokante toets kunt u enkele gehakte of gebrande hazelnoten toevoegen of wat espelettepeper op de vis.

Vind je dit een lekker recept?

Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs