Ingrediënten
Voor de bakjes
- 4 Pink Lady® appels
- 1 vanillestokje
- 40 g bruine suiker
- 30 g boter
Voor het kruimeldeeg
- 60 g meel
- 50 g bruine suiker
- 50 g boter
- 40 g hazelnootpoeder
Voor de presentatie
- 40 g amandelschilfers
- 1
Fasen
Voor de bakjes
Voor het kruimeldeeg
Voor de presentatie
- Schil de Pink Lady®-appels en snij ze in partjes.
- Splits het vanillestokje in tweeën en schraap het vruchtvlees en de zaadjes eruit.
- Doe alles in een kom, voeg de bruine suiker en gesmolten boter toe en meng door elkaar.
- Leg het appelmengsel op een stuk aluminiumfolie en vouw dicht als een “papillotte”.
- Leg deze pakketjes op een grill of barbecue en laat ze 15 minuten bakken.
- Maak ondertussen het kruimeldeeg.
- Verwarm de oven voor op 170°.
- Meng in een kom de bloem, boter, suiker en hazelnootpoeder met de hand.
- Verkruimel de crumble over een bakplaat bekleed met bakpapier en bak 15 minuten in de oven op 170°C.
- Haal de bakplaat met crumble uit de oven, zet de oven op 150°C en rooster de amandelschilfers 5 minuten lang. Goed laten afkoelen.
- Leg een flinke schep vanille-ijs op de bodem van een bakje.
- Schik er de appelpartjes, het rode fruit en de hazelnootcrumble overheen.
- Werk af met de geroosterde amandelschilfers.
- Direct serveren.
De Pink Lady® tip
Voor een extra zoete touch kun je slagroom en gezouten karamelsaus toevoegen.
Vind je dit een lekker recept?
Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs