• 1u
  • 45min
  • Gemiddeld
  • 6 Porties
0 Stem
@casseroleetchocolat

Ingrediënten

VOOR DE JAM
  • 3 Pink Lady® appels
  • 200 g suiker
  • 100 g water
  • 2 eetl sap van 1 citroen
  • 1 halve theel vloeibaar vanille-extract
VOOR DE KOEKJES
  • 245 g meel
  • 85 g suiker
  • 160 g boter
  • 2 eetl koud water
VOOR DE VERSIERING
  • 90 g poedersuiker
  • 1 halve eiwit
  • 1 mespuntje rode poederkleurstof

Fasen

VOOR DE JAM
  1. Schil de Pink Lady®-appels en verwijder het klokhuis. Snij de appels in blokjes.
  2. Doe de appels in een kom, sprenkel er citroensap overheen en roer door.
  3. Giet het water en de suiker in een pan en verwarm dit mengsel 5 minuten op laag vuur.
  4. Voeg de appelblokjes toe en laat ze nog 25 minuten op middelhoog vuur doorstoven.
  5. Roer regelmatig en schep eventueel schuim weg. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de vanille toe.
  6. Klop aan het einde van de kooktijd stevig met een garde zodat je een vrij gladde textuur krijgt, of gebruik een staafmixer.
VOOR DE KOEKJES
  1. Nu kun je aan de koekjes beginnen.
  2. Verwarm de oven voor op 180°.
  3. Meng de boter en de suiker tot het mengsel homogeen is.
  4. Voeg het meel en het water toe en meng opnieuw.
  5. Rol het deeg uit met een dikte van 3-4 mm, en steek met vormpjes uit.
  6. Voor de helft van de koekjes snij je uit het midden een rond gat (gebruik hier bijvoorbeeld de appelboor voor), dit wordt de bovenkant van de dubbele koekjes. Leg de koekjes op twee bakplaten met bakpapier, niet te dicht bij elkaar.
  7. Bak 15 minuten op 180°.
  8. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
VOOR DE VERSIERING
  1. Om de roze glazuur te maken meng je het eigeel, de poedersuiker en de rode kleurstof.
  2. Bedek de koekjes “zonder gat” met appeljam.
  3. Vul een spuitzak met roze glazuur en versier hiermee de koekjes “met gat”.
  4. Zet als laatste de koekjes op elkaar: de koekjes met gat op de koekjes met jam.

Vind je dit een lekker recept?

Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs