0
Stem
Dit verrukkelijke recept fleurt elke feesttafel op! Al uw gasten zullen onder de indruk zijn van deze luxueus gevulde Pink Lady® appels.
Ingrediënten
Bereiding
- 4 Pink Lady® appels
- fleur de sel
- 1 takje tijm
- plakken kruidkoek
- 150 g foie gras
- gemalen peper
Fasen
Bereiding
- Snijd een derde deel van de bovenkant van de Pink Lady® appels af en verwijder het klokhuis met een grapefruitmes. Peper de binnenkant van de appels en prik hier en daar met een vork in de schil, om te voorkomen dat deze in de oven barst.
- Giet twee soeplepels water in de appels en verwarm ze 20 min in een voorverwarmde oven op 180°C. Haal de schaal uit de oven en plaats de appels op de plakken kruidkoek.
- Vul de appels met grove brokken foie gras, voeg de tijmblaadjes toe en zet ze weer in de ovenschaal zonder het kookvocht. Zet ze nogmaals 10 min. in de oven.
De Pink Lady® tip
Bestrooien met een beetje fleur de sel en wat gemalen peper en warm opdienen.
Vind je dit een lekker recept?
Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs