0
Stem
Voor deze maand hebben we een originele variant van gevulde Pink Lady® appels. Dit recept, met als vulling een verrukkelijk mengsel van seizoenproduc…
Voor deze maand hebben we een originele variant van gevulde Pink Lady® appels. Dit recept, met als vulling een verrukkelijk mengsel van seizoenproducten met Mediterrane accenten, is een heerlijk fris voorgerecht voor een zomerse maaltijd!
Ingrediënten
De appels bereiden
- 5 Pink Lady® appels
- 1 halve citroen
De garnituur bereiden
- peper en zout
- 4 eetl olijfolie
- 6 takjes bieslook
- 30 g pijnboompitten
- 1 halve rode ui
- 2 tomaten
- 1 halve groene paprika
- 1 kwart komkommer
- 70 g feta
- 6 plakken pancetta
- 50 g Griekse zwarte olijven
- 7 blaadjes basilicum
Fasen
De appels bereiden
De garnituur bereiden
Garnering
- Snij aan de bovenzijde van vier Pink Lady® appels ongeveer 1 cm af.
- Hol de appels daarna uit met een bolletjeslepel, besprenkel ze met een beetje citroensap en zet ze weg in de koelkast.
- Verwijder de pitten uit de tomaten.
- Schil de paprika.
- Snij de resterende appel, de tomaten, de paprika, de komkommer, de ui en de feta in kleine blokjes.
- Besprenkel de appelblokjes met een beetje citroensap.
- Laat de paprika 10 minuten marineren in 2 eetlepels citroensap.
- Snij de olijven doormidden en de pancetta in kleine stukjes.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Knip de aromatische kruiden fijn.
- Pers het sap uit de resterende halve citroen.
- Klop het citroensap met de olijfolie en voeg naar smaak zout en peper toe.
- Meng in een schaal alle ingrediënten en de saus. Zet het mengsel in de koelkast en laat het 30 minuten afkoelen.
- Vul ten slotte de uitgeholde appels met de fruitsalade en eet smakelijk!
De Pink Lady® tip
Als u de gevulde appels enkele uren van te voren wilt klaarmaken kunt u ze in de koelkast bewaren!
Vind je dit een lekker recept?
Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs