0
Stem
De combinatie van zoet en hartig van dit gerecht geeft reliëf aan uw feestmaaltijd.
Beroemde chef-koks hebben dit recept al getest en ook u kunt e…
De combinatie van zoet en hartig van dit gerecht geeft reliëf aan uw feestmaaltijd.
Beroemde chef-koks hebben dit recept al getest en ook u kunt er niet meer zonder!
Ingrediënten
Bereiding
- 5 Pink Lady® appel
- fleur de sel
- 1 l balsamico-azijn
- 2 lobben foie gras
- gemalen peper
- 4 plakken in blokjes gesneden kruidkoek
- 100 g geklaarde boter
Fasen
Bereiding
- Snijd de appels met de schil in drie delen en laat het steeltje op het bovenste deel. Verwijder het klokhuis uit de andere schijven. Kleur de appels met een beetje geklaarde boter in een sauteerpan en bak ze vervolgens in de oven, maar bak ze niet te ver door.
- Snijd de foie gras in de breedterichting in acht escalopes. Kruid ze en braad ze aan in een koekenpan, geef ze een fraaie kleur en laat ze uitlekken. Bewaar het kookvet voor op de bordrand.
- Kook de liter balsemicoazijn in tot een siroop. Zet deze opzij om hem te laten afkoelen. Bak de blokjes kruidkoek licht aan in een koekenpan met een beetje boter.
De Pink Lady® tip
Plaats de fond van Pink Lady® appels op een bord, leg daarop een plakje foie gras en herhaal dit. Eindig bovenop en prik er zonodig een houten prikker in om het geheel vast te zetten. Plaats rondom de balsemico-karamel en de blokjes kruidkoek.
Vind je dit een lekker recept?
Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs