Ingrediënten
Bereiding
- 1 eetl honing
- 4 kerstomaten
- 100 g
- 2 plakken
- 2
Fasen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170°.
- Begin met de samosa’s met Pink Lady®-appels en geitenkaas.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne schijfjes. Bak ze in een pan met een beetje boter en honing tot ze gekarameliseerd zijn.
- Snijd het filodeeg in repen van een paar centimeter breed.
- Leg op elke strook een paar schijfjes appel, een lepel verse geitenkaas, een drupje olijfolie, peper en zout. Vouw elke strook tot een driehoek, zo vaak als nodig is.
- Leg de samosa’s op het ovenrooster en bak ze 10 minuten op 170°C. Draai ze halverwege om.
- Ondertussen leg je de rucola, de in tweeën gesneden kerstomaatjes en de plakjes rauwe ham op een bord.
- Maak een sausje van olijfolie, balsamicoazijn en mosterd.
- Leg de samosa’s op de salade en sprenkel de vinaigrette er naar smaak overheen.
Vind je dit een lekker recept?
Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs