• 15min
  • 25min
  • Makkelijk
  • 10 Porties
0 Stem
@eliseditatable

Ingrediënten

Voor de muffins
  • 1 Pink Lady® appel
  • 190 g meel
  • 90 g suiker
  • 1 zakje gist
  • 1 ei
  • 80 g halfgezouten bote
  • 120 ml melk
  • 1 theel. vanille-extract
Voor het kruimeldeeg
  • 75 g meel
  • 1 theel. kaneel
  • 40 g boter
  • 75 g bruine suiker

Fasen

Voor de muffins
  1. Verwarm de oven voor op 200°.
  2. Laat in een pannetje de boter in de melk smelten.
  3. Breek het ei in een kom en roer de suiker erdoorheen. Schenk er vervolgens langzaam het mengsel van melk en gesmolten boter bij, gevolgd door de vanille.
  4. Voeg het meel en het bakpoeder toe, net als de in blokjes gesneden Pink Lady®-appel, en roer alles goed door elkaar.
  5. Plaats muffinvormpjes in een muffinbakblik en verdeel het deeg over de vormpjes. Even laten staan terwijl je het kruimeldeeg maakt.
Voor het kruimeldeeg
  1. Meng de bruine suiker, de boter en het meel, gevolgd door de kaneel.
  2. Besprenkel elke muffin met wat kruimeldeeg.
  3. Zet 5 minuten in de oven op 200°C, en daarna 20 minuten op 180°C.
  4. Af laten koelen en lauwwarm serveren.

Vind je dit een lekker recept?

Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs