Ingrediënten
Voor de muffins
- 1 Pink Lady® appel
- 190 g meel
- 90 g suiker
- 1 zakje gist
- 1 ei
- 80 g halfgezouten bote
- 120 ml melk
- 1 theel. vanille-extract
Voor het kruimeldeeg
- 75 g meel
- 1 theel. kaneel
- 40 g boter
- 75 g bruine suiker
Fasen
Voor de muffins
Voor het kruimeldeeg
- Verwarm de oven voor op 200°.
- Laat in een pannetje de boter in de melk smelten.
- Breek het ei in een kom en roer de suiker erdoorheen. Schenk er vervolgens langzaam het mengsel van melk en gesmolten boter bij, gevolgd door de vanille.
- Voeg het meel en het bakpoeder toe, net als de in blokjes gesneden Pink Lady®-appel, en roer alles goed door elkaar.
- Plaats muffinvormpjes in een muffinbakblik en verdeel het deeg over de vormpjes. Even laten staan terwijl je het kruimeldeeg maakt.
- Meng de bruine suiker, de boter en het meel, gevolgd door de kaneel.
- Besprenkel elke muffin met wat kruimeldeeg.
- Zet 5 minuten in de oven op 200°C, en daarna 20 minuten op 180°C.
- Af laten koelen en lauwwarm serveren.
Vind je dit een lekker recept?
Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs