• 15min
  • 45min
  • Makkelijk
  • 4 tot 6 Porties
0 Stem
@lafoodloveuse

Ingrediënten

Voorbereiding
  • 3 Pink Lady® appels
  • 3 eieren
  • 1 banaan
  • 30 g maïzena
  • 270 g magere kwark
  • 100 g appelmoes zonder toegevoegde suikers, of 2 Pink Lady®-appels
  • 10 g suiker of een suikervervanger
  • Een snufje zout

Fasen

Voorbereiding
  1. Verwarm eerst de oven voor op 180°.
  2. Prak de banaan in een kom. Voeg de kwark toe. Goed roeren.
  3. Om zelf appelmoes te maken, snij je 2 Pink Lady®-appels in blokjes en kook je deze in 3 eetlepels water, 20 à 25 minuten op laag vuur. Je kunt ook kiezen voor kant-en-klare appelmoes, zonder suiker.
  4. Roer de appelmoes door het mengsel, net als de 30 g Maïzena en de 3 eieren. Roer goed door.
  5. Voeg de suiker(vervanger) toe, gevolgd door de 3 appels, die je hebt geschild en in blokjes gesneden.
  6. Vet een cakeblik in met boter en strooi hier bloem overheen voordat je het mengsel in het blik giet.
  7. Zet de cake 45 minuten in de oven op 180° en check regelmatig of hij al gaar is. De cake moet een mooie bruine kleur krijgen, maar toch nog zacht zijn van binnen.
  8. Laat de cake even afkoelen voordat je hem uit het blik haalt. Warm serveren.

De Pink Lady® tip

Wacht niet te lang met in de oven zetten nadat je de appelblokjes bij het mengsel hebt gedaan, anders zakken ze allemaal naar de bodem.

Vind je dit een lekker recept?

Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs