• 30min
  • 30min
  • Makkelijk
  • 24 Porties
0 Stem

Ingrediënten

Bereiding
  • 2 Pink Lady® appels
  • 125 g Veenbessen
  • 1 halve citroen
  • 1 mespuntje zout
  • 1 halve theel vanillepoeder
  • 50 g amandelpoeder
  • 1 theel. kardemom
  • 50 g cashewnoten
  • 2 eetl amandelpuree
  • 125 g dadels

Fasen

Bereiding
  1. Laat de cashewnoten 1 uur weken.
  2. Rooster het amandelpoeder in een koekenpan.
  3. Rasp de Pink Lady® appels met de schil, besprenkel ze met een beetje citroensap en laat ze 30 minuten in een zeef uitlekken. Pers ze met de bolle zijde van een lepel.
  4. Giet de cashewnoten af en mix ze.
  5. Voeg de andere ingrediënten toe: het geroosterde amandelpoeder, de ontpitte dadels, de cranberry’s, de amandelpuree, de vanille, de kardemom en een mespuntje zout.
  6. Doe de mix in een grote kom en meng de Pink Lady® appels erdoor tot een homogeen mengsel ontstaat.
  7. Rol met de handen mooie ballen en versier ze naar wens.
  8. Leg ze in een schaal en laat ze 30 minuten in de koelkast rusten voordat u ze serveert.
  9. U kunt de energy balls in een luchtdicht bakje in de koelkast een week bewaren. Denk erom ze 20 minuten voor het opdienen uit de koelkast te halen zodat ze wat zachter worden.

De Pink Lady® tip

Versier uw energy balls zoals u wilt! Cranberrypoeder, geroosterde en gestampte amandelschilfers, cacaopoeder… Maak er wat moois van!

Vind je dit een lekker recept?

Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs