0
Stem
Pink Lady® geeft de energie die we in deze novembermaand hard nodig hebben.
U hebt zin in een snack tijdens een lange dag of na het sporten? Deze fr…
Pink Lady® geeft de energie die we in deze novembermaand hard nodig hebben.
U hebt zin in een snack tijdens een lange dag of na het sporten? Deze fraaie energy balls zijn perfect om u weer pit te geven. Ze zijn gemakkelijk te maken, lekker en voedzaam. Een uitstekend compromis tussen plezier en evenwichtige voeding.
Dit recept op basis van Pink Lady® appels vormt een heerlijk huwelijk van gedroogd fruit en geroosterde noten met sterke en rijke smaken. Ze balanceren met de zachte, lichtzure en verfrissende smaak van de appels. De contrasten van dit recept onthullen het groen van de Pink Lady® appel voor een harmonie van texturen en smaken.
Ingrediënten
Bereiding
- 2 Pink Lady® appels
- 125 g Veenbessen
- 1 halve citroen
- 1 mespuntje zout
- 1 halve theel vanillepoeder
- 50 g amandelpoeder
- 1 theel. kardemom
- 50 g cashewnoten
- 2 eetl amandelpuree
- 125 g dadels
Fasen
Bereiding
- Laat de cashewnoten 1 uur weken.
- Rooster het amandelpoeder in een koekenpan.
- Rasp de Pink Lady® appels met de schil, besprenkel ze met een beetje citroensap en laat ze 30 minuten in een zeef uitlekken. Pers ze met de bolle zijde van een lepel.
- Giet de cashewnoten af en mix ze.
- Voeg de andere ingrediënten toe: het geroosterde amandelpoeder, de ontpitte dadels, de cranberry’s, de amandelpuree, de vanille, de kardemom en een mespuntje zout.
- Doe de mix in een grote kom en meng de Pink Lady® appels erdoor tot een homogeen mengsel ontstaat.
- Rol met de handen mooie ballen en versier ze naar wens.
- Leg ze in een schaal en laat ze 30 minuten in de koelkast rusten voordat u ze serveert.
- U kunt de energy balls in een luchtdicht bakje in de koelkast een week bewaren. Denk erom ze 20 minuten voor het opdienen uit de koelkast te halen zodat ze wat zachter worden.
De Pink Lady® tip
Versier uw energy balls zoals u wilt! Cranberrypoeder, geroosterde en gestampte amandelschilfers, cacaopoeder… Maak er wat moois van!
Vind je dit een lekker recept?
Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs