0
Stem
Dit recept met Pink Lady® appels en rozemarijn is perfect voor een aperitiefhapje met familie of vrienden. Het is gemakkelijk te bereiden, en valt va…
Dit recept met Pink Lady® appels en rozemarijn is perfect voor een aperitiefhapje met familie of vrienden. Het is gemakkelijk te bereiden, en valt vast in de smaak bij je gasten?
Ingrediënten
Het deeg maken
- 470 g meel
- halve theel zout
- 1 halve theel suiker
- 1 theelepel instant bakkersgist
- 250 ml lauw water
- 1 eetlepels extra vergine olijfolie
Garneren en koken
- 1 Pink Lady® appel
- Zout
- 3 eetlepels extra vergine olijfolie
- 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn
- 60 g Gruyère kaas
Fasen
Het deeg maken
Garneren en koken
- Doe de bakkersgist met de suiker, het zout en het lauwe water in de kom van een keukenmachine.
- Voeg 50 g meel toe en laat 5 minuten rusten op een warme plaats.
- Voeg de rest van de bloem toe en meng langzaam tot een homogene deegbal ontstaat.
- Plaats het deeg in een met olie ingesmeerde schaal, dek af met huishoudfolie en laat het op kamertemperatuur ongeveer anderhalf uur rijzen.
- Bedek een bakplaat met bakpapier en bestrijk het papier met een eetlepel olijfolie met behulp van een kwast.
- Rol het deeg uit op de bakplaat in de vorm van een rechthoek.
- Bedek opnieuw met huishoudfolie en laat het nog 30 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Vorm putjes in het deeg met de vingers.
- Giet 2 eetlepels olijfolie over het deeg en bestrooi het met de helft van de rozemarijn.
- Was de appel, snij hem in dunne plakjes en verdeel de plakjes over het deeg.
- Giet de laatste eetlepel olijfolie over de appels en bestrooi met de rest van de rozemarijn.
- Bak gedurende 20 tot 25 minuten tot de randen van de focaccia goudbruin zijn.
- Bestrooi met Gruyère kaas en bak nog 2 minuten in de oven.
- Laat de focaccia iets afkoelen en bestrooi met wat fleur de sel.
- Klaar!
Vind je dit een lekker recept?
Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs