• 35min
  • 10min
  • Makkelijk
  • 2 Porties
0 Stem

Ingrediënten

De topping
  • 1 Pink Lady® appel
  • 1 eetl honing
  • 40 g havermoutvlokken
  • 2 eetl pompoenpitten
  • 1 eetl zonnebloempitten
  • 1 eetl cranberry’s
  • 1 theel. bruine suiker
  • 1 kwart theel kaneel
  • 1 kwart vanillepoeder
  • 1 eetl appelsap
  • 1 en een halve eetl zonnebloemolieolie, gesmolten boter, kokosolie…
  • 20 amandelen
Voor de smoothie
  • 2 Pink Lady® appels
  • 80 g havermoutvlokken
  • 50 g diepgevroren frambozen
  • 2 eetl amandelpuree (in de biologische win
  • 225 ml amandelmelk
  • 6 aardbeien
De montage
  • 30 g verse frambozen
  • 2 theel. blauwmaanzaad

Fasen

De topping
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Hak de amandelen fijn.
  3. Meng de havermoutvlokken, de pompoen- en zonnebloempitten, de amandelen, de cranberry’s en de suiker in een schaal.
  4. Klop de honing, de appelsap, de vetstoffen, de kaneel en de vanille.
  5. Giet het vloeibare mengsel over de mix met havermoutvlokken en pitten. Roer alles door elkaar.
  6. Spreid deze granola uit op een met bakpapier bedekte bakplaat.
  7. Verwarm 10 minuten in de oven en roer halverwege de baktijd door de granola. Daarna uit de oven halen, laten afkoelen en wegzetten.
  8. Snij de halve appel doormidden, verwijder het klokhuis en snij hem in dunne schijfjes. Besprenkel met citroensap om te voorkomen dat de appelschijfjes bruin worden en zet ze weg.
Voor de smoothie
  1. Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snij ze in grote stukken en besprenkel met citroensap.
  2. Doe de stukken appel, de havermoutvlokken, de bevroren frambozen, de aardbeien en de amandelpuree in een blender en mix.
  3. Voeg geleidelijk de amandelmelk toe tot een crème ontstaat. Daarna 5 minuten in de koelkast laten afkoelen zodat de crème nog wat steviger wordt.
De montage
  1. Giet de smoothie in twee kommen.
  2. Verdeel hierover enkele schijfjes Pink Lady® appel, een beetje granola, wat maanzaad en enkele frambozen. Voeg eventueel nog een scheutje honing toe en daarna meteen smullen!

Vind je dit een lekker recept?

Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs