0
Stem
Voor het mooie lenteweer heeft Pink Lady® smakelijke en kleurrijke taartjes bedacht vol vitaminen om u energie te geven!
Het lekkere kruimeldeeg m…
Voor het mooie lenteweer heeft Pink Lady® smakelijke en kleurrijke taartjes bedacht vol vitaminen om u energie te geven!
Het lekkere kruimeldeeg met Parmezaanse kaas wordt gevuld met een cocktail van verse lentegroenten uit de marktkraam. De Pink Lady®® appel geeft aan deze combinatie van geglaceerde groenten een opmerkelijke zachtheid en sluit perfect aan bij de sterke smaken van de Parmezaanse kaas en de zwarte peper.
Knapperigheid en zachtheid; deze Pink Lady® taartjes hebben alles om uw gasten aangenaam te verrassen tijdens een picknick in de natuur!
Ingrediënten
Het deeg met Parmezaanse kaas
- 220 g meel
- 5 g zout
- 40 g Parmezaanse kaas
- 125 g boter op kamertemperatuur
- 1 eierdooier
- 3 eetl ijskoud water
- droge groenten (kikkererwten, bonen…) voor het bakken van de deegbodem
De geglaceerde groenten
- 2 Pink Lady® appels
- zout
- 4 theel. suiker
- 3 nieuwe worteltjes
- 1 halve courgette
- 3 kleine rapen
- 12 peulen met doperwten
- 6 peultjes
- 6 kerstomaten
- 50 g boter
- 3 mespuntjes tijm
De montage
- zout
- 6 takjes bieslook
- 15 g Parmezaanse kaas
- 1 halve theel grof gemalen peper
Fasen
Het deeg met Parmezaanse kaas
De geglaceerde groenten
De montage
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Rasp de Parmezaanse kaas.
- Meng de boter met de eierdooier.
- Voeg het meel, de Parmezaanse kaas en het zout toe en mix snel.
- Giet de eerste twee lepels water erbij en meng het deeg zonder het overmatig te bewerken. Voeg zo nodig nog wat van het resterende water toe; het deeg mag niet maar plakken. Maak van het deeg een wat afgeplatte bal, wikkel de bal in huishoudfolie en leg hem 1 uur in de koelkast.
- Spreid het deeg in een dunne laag uit op een met meel bestrooid werkblad.
- Smeer de 6 bakvormen in met boter.
- Breng het deeg aan in de bakvormen en prik met een vork in de bodem.
- Leg een cirkel vetvrij bakpapier op de taartbodems en daarop de droge groenten. Bak daarna de taartbodems 20 minuten in de oven. Verwijder de droge groenten 5 minuten voor het einde van de baktijd zodat het deeg kan bruinen.
- Verwijder de klokhuizen en snij de appels in partjes. Besprenkel ze met citroensap om bruin worden te voorkomen.
- Schil de worteltjes en de rapen.
- Snij de worteltjes in tweeën.
- Snij de rapen in vieren.
- Haal de doperwten uit hun peulen.
- Verwijder de punten en draden van de peultjes.
- Snij twee plakken van de courgettes en verdeel ze in vieren. Alle stukken moeten dezelfde dikte hebben.
- Glaceer daarna de appels en de groenten één voor één met 7 g boter en een halve theelepel suiker. Laat eerst de boter smelten met de suiker, een mespuntje zout en een mespunt tijm. Leg de stukjes appel of groente in de koekenpan, niet te dicht op elkaar. Giet water bij de groenten tot halverwege. Knip uit een vel bakpapier de diameter van de koekenpan en bedek hiermee de groenten. Laat de groenten in 5 tot 10 minuten gaar worden, afhankelijk van de soort. Ze moeten gaar zijn maar nog wel knapperig. Zet ze daarna weg.
- Laat de taartbodems na het uit de oven halen eerst afkoelen.
- Plaats de geglaceerde groenten op de taartjes.
- Knip de bieslook.
- Schaaf krullen van de Parmezaanse kaas.
- Bestrooi ten slotte de taartjes met bieslook, kaaskrullen, fleur de sel en peper.
- Daarna meteen opdienen!
De Pink Lady® tip
U kunt de bieslook vervangen door andere aromatische kruiden zoals: basilicum, oregano
Vind je dit een lekker recept?
Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs