• 15min
  • 25min
  • Makkelijk
  • 6 Porties
0 Stem

Ingrediënten

Bereiding
  • 2 theel. kaneel
  • 6 Pink Lady® appels, ontdaan van klokhuis en in partjes gesneden
  • 60 g donkere basterdsuiker
De garnituur bereiden
  • 100 g donkere basterdsuiker
  • 100 g gewone bloem
  • 100 g havermout
  • 100 g boter, kamertemperatuur en in blokjes gesneden

Fasen

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Doe alle appels in een pan, voeg de suiker en kaneel toe en meng goed. Zet op een matig tot laag vuur en laat de appels onder af en toe roeren karamelliseren, tot ze zacht beginnen te worden.
De garnituur bereiden
  1. Meng voor de crumble de bloem, havermout en suiker in een kom. Voeg dan de boter toe en wrijf die met uw vingertoppen door de droge ingrediënten. Het mengsel moet de textuur van grof broodkruim krijgen.
  2. Leg de appels in een ovenvaste schaal, leg de crumble erover en bak voor 25-30 minute,n of tot de bovenkant goudbruin is en de appels gaar zijn.
  3. Serveer met ijs, vla of slagroom.

Vind je dit een lekker recept?

Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs