Ingrediënten
Bereidingswijze
- 2 Pink Lady® appels
- 2 eieren
- 125 g suiker
- 250 g ricotta
- 50 ml melk
- 250 g witte bloem (00 of T45)
- 1 zakje bakpoeder
Fasen
Bereidingswijze
Koken
- Voeg de bloem, ricotta, melk, eieren en suiker toe aan je keukenmachine.
- Mix tot je een glad deeg hebt. Voeg dan de bakpoeder toe en mix opnieuw.
- Schin de twee appels en snijd een ervan in kleine stukjes.
- Voeg de gesneden appel toe aan het deeg en mix.
- Vet je bakvorm (22 of 25 cm) in, en voeg het taartdeeg toe.
- Snijd de tweede appel in dunne plakjes en schik ze in een ronde vorm op de taart.
- Bak af in een heteluchtoven voorverwarmd op 180°, voor 30 tot 35 minuten. Controleer of de taart gaar is voordat je hem uit de oven haalt.
- Laat afkoelen en serveer met een beetje poedersuiker.
- Eet smakelijk!
Vind je dit een lekker recept?
Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs