• 10min
  • 35min
  • Makkelijk
  • 6-8 Porties
4 stemmen

Ingrediënten

Bereidingswijze
  • 2 Pink Lady® appels
  • 2 eieren
  • 125 g suiker
  • 250 g ricotta
  • 50 ml melk
  • 250 g witte bloem (00 of T45)
  • 1 zakje bakpoeder

Fasen

Bereidingswijze
  1. Voeg de bloem, ricotta, melk, eieren en suiker toe aan je keukenmachine.
  2. Mix tot je een glad deeg hebt. Voeg dan de bakpoeder toe en mix opnieuw.
  3. Schin de twee appels en snijd een ervan in kleine stukjes.
  4. Voeg de gesneden appel toe aan het deeg en mix.
  5. Vet je bakvorm (22 of 25 cm) in, en voeg het taartdeeg toe.
  6. Snijd de tweede appel in dunne plakjes en schik ze in een ronde vorm op de taart.
Koken
  1. Bak af in een heteluchtoven voorverwarmd op 180°, voor 30 tot 35 minuten. Controleer of de taart gaar is voordat je hem uit de oven haalt.
  2. Laat afkoelen en serveer met een beetje poedersuiker.
  3. Eet smakelijk!

Vind je dit een lekker recept?

Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs