• 1u
  • 1u30min
  • Moeilijk
  • 4 Porties
0 Stem

Ingrediënten

Voor de Pink Lady® appel en de rauwkost
  • 1 Pink Lady® appel
  • 1 mespuntje zout
  • 120 ml rijstazijn
  • 50 g suiker
  • 170 ml water
  • 1 halve komkommer
  • 1 halve radijsjes
  • 1 wortel
De Japanse rijst
  • 1 mespuntje zout
  • 100 ml rijstazijn
  • 20 g suiker
  • 350 ml water
  • 300 g Japanse rijst (of ronde rijst)
De Japanse omelet
  • 4 eieren
  • 1 mespuntje zout
  • 1 eetl
  • 1 mespuntje suiker
  • 1 eetl Mirin
  • 2 theel. bakolie
De vissen
  • 200 g zwaardvis
  • 200 g rode tonijn
De saus
  • 4 eetl
  • 2 eetl rijstazijn
  • 1 theel.
  • 2 cm gemberwortel
  • 2 eetl Mirin

Fasen

Voor de Pink Lady® appel en de rauwkost
  1. Snij de Pink Lady® appel en de wortel in dunne sliertjes. Snij de komkommer en de red meat radijs in dunne schijfjes met een fijnsnijder.
  2. Breng het water, de rijstazijn, de suiker en het zout aan de kook en laat het tot lauw afkoelen.
  3. Giet dit mengsel over de Pink Lady® appel en de rauwkost. 1 uur laten marineren.
De Japanse rijst
  1. Vul een schaal met water, doe de rijst erin en roer. Giet het water af en herhaal dit 3 of 4 maal om de rijst te spoelen tot het water helder is. Laat de rijst 30 minuten uitdruipen in een vergiet.
  2. Doe daarna de rijst in een pan. Voeg 350 ml koud water toe. Let erop dat het water de rijst volledig bedekt. Doe een deksel op de pan en breng het water aan de kook. Zet het vuur lager en laat de rijst 15 minuten koken in de afgedekte pan. Doe het vuur uit en laat de rijst nog 15 minuten in de dichte pan.
  3. Verwarm de rijstazijn en de suiker met een mespunt zout.
  4. Doe de rijst in een schaal en besprenkel met dit mengsel. Daarna laten rusten.
De Japanse omelet
  1. Klop de sojasaus, de mirin, de suiker en het zout.
  2. Klop vier eieren in een schaal. Doe de helft van de eieren in een tweede schaal. Voeg het mengsel van de sojasaus toe aan een van de schalen.
  3. Verwarm de bakolie in een kleine koekenpan op een matig vuur.
  4. Giet een beetje van de eieren zonder sojasaus in een dun laagje in de koekenpan zodat de hele bodem is bedekt. Bak deze omelet zonder hem om te keren (de bovenkant moet enigszins zacht blijven) en leg hem op een bord. Herhaal dit tot de eieren zonder soja op zijn. Maak daarna dunne omeletten met de eieren met sojasaus. Maak tenslotte een stapel van de omeletten, afwisselend met en zonder sojasaus. Rol de omeletten met een sushimatje op tot een tweekleurige rol. Daarna 30 minuten laten afkoelen in de koelkast.
De vissen
  1. Verwijder de huid en de graten van de filets van zwaardvis en rode tonijn.
  2. Snij de vissen in dunne plakken van 0,5 tot 1 cm dikte en leg ze ongeveer 30 minuten in de vriezer om ze gemakkelijker te kunnen snijden. Denk erom dat eenmaal ontdooide vis nooit opnieuw mag worden ingevroren!
De saus
  1. Rasp de gemberwortel.
  2. Meng de sojasaus, de mirin, de rijstazijn, de sesamolie en de gember.
De bijgerechten
  1. Snij de helft van de appel in dunne halve-maanvormige plakken.
  2. Giet de zoetzure groenten af.
  3. Snij de Japanse omelet in plakken van ongeveer 0,5 cm dikte.
  4. Verdeel de rijst over 4 kommen.
  5. Plaats de Pink Lady® appels, de zoetzure rauwkost en de vis. Voeg daarna de omelet, de preischeuten, de fijngesneden bieslook, de aromatische kruiden, de gari en een beetje wasabi. Breng de rijst op smaak met de saus.

De Pink Lady® tip

U kunt allerlei varianten op dit gerecht proberen. Marineer de in blokjes gesneden vis in de saus gedurende 30 minuten. U kunt aan de kommen chirashi ook wat nori-algen en gebrande sesamzaadjes toevoegen.

Vind je dit een lekker recept?

Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs