0
Stem
Roze kerstmis! Creëer het wauw-effect met de boomstam van Pink Lady® & Simone Zanoni!
Aroma’s van lychee, rozen of honing, een onmiskenbare knapp
Aroma’s van lychee, rozen of honing, een onmiskenbare knapp
Roze kerstmis! Creëer het wauw-effect met de boomstam van Pink Lady® & Simone Zanoni!
Aroma’s van lychee, rozen of honing, een onmiskenbare knapperigheid, een verrukkelijke kleur… De Pink Lady® kun je uit duizenden herkennen! Verwen je smaakpapillen met de Pink Lady®appelstam, roze pomelo’s en vanille uit Madagaskar! Deze lichte en prikkelende interpretatie van de ‘Bûche de Noël’ van Simone Zanoni en Pink Lady® laat je Kerstmis door een roze bril zien.
Aroma’s van lychee, rozen of honing, een onmiskenbare knapperigheid, een verrukkelijke kleur… De Pink Lady® kun je uit duizenden herkennen! Verwen je smaakpapillen met de Pink Lady®appelstam, roze pomelo’s en vanille uit Madagaskar! Deze lichte en prikkelende interpretatie van de ‘Bûche de Noël’ van Simone Zanoni en Pink Lady® laat je Kerstmis door een roze bril zien.
Ingrediënten
Soezendeeg (voor het roltaartdeeg)
- 325 g volle melk
- 20 eidooiers
- 280 g rietsuiker
- 17 eiwitten
- 240 g ongezouten boter
- 325 g bloem (T55)
- 4 hele eieren
Pink Lady® en roze pomelo brunoise
- 670 g water
- 135 g rietsuiker
- 10 g citroensap
- Een paar Pink Lady® appels in reepjes ter decoratie
- 2 1/2 Pink Lady®, brunoise gesneden
Marmelade van roze pomelo en Pink Lady appel brunoise
- 1 vanillestokje
- 225 g rietsuiker
- 6 roze pomelos om te schillen
- 1 roze pomelo voor dunne schijfjes
- 15 g vers citroensap
Slagroom met vanille uit Madagaskar
- 1 vanillestokje
- 55 g gelatine
- 330 g room UHT
- 70 g fijne kristalsuiker
- 270 g mascarpone
- Geraspte citroenschil
Gekonfijte roze grapefruit
- 800 g water
- 400 g fijne kristalsuiker
- 1 1/2 roze grapefruit
- 170 g suiker tot snoep
- 2 suiker voor de siroop
Laatste stappen en finishing touch
- 1 ambachtelijke kweeperengelei
Fasen
Soezendeeg (voor het roltaartdeeg)
Pink Lady® en roze pomelo brunoise
Marmelade van roze pomelo en Pink Lady appel brunoise
Slagroom met vanille uit Madagaskar
Gekonfijte roze grapefruit
Laatste stappen en finishing touch
- Kook de melk en boter in een pan.
- Voeg de gezeefde bloem toe en laat indikken op laag vuur tot het vocht er uit is, zoals bij soezendeeg.
- Doe dit in een kom en voeg een voor een de hele eieren en de eidooiers toe.
- Klop de eiwitten met de rietsuiker tot er pieken worden gevormd.
- Spatel de eiwitten voorzichtig door het soezendeeg zodat deze hun structuur niet verliezen.
- Bak 12 tot 15 minuten op 170°C en keer de bakplaat halverwege de baktijd om.
- Kook het water met de citroensap en de suiker.
- Giet het mengsel apart over de appelreepjes en de brunoise appels, en pocheer.
- Giet af als de appelstukjes zacht zijn.
- Schil 6 roze pomelos en snijd in partjes.
- Schil de andere pomelo, snijd in dunne plakjes.
- Giet alles in een pan samen met de vanille, suiker en citroensap.
- Laat inkoken tot het overtollige vocht verdampt is.
- Laat afkoelen en voeg de eerder bereide gepocheerde Pink Lady® appelbrunoise toe.
- Meng de slagroom met de suiker en de vanille en voeg de citroenrasp toe.
- Laat 20 minuten intrekken en laat daarna de gelatine er in oplossen.
- Giet de bereiding door een zeef over de mascarpone.
- Meng en laat 24 uur staan.
- Klop met een mixer.
- Snijd de grapefruits in vieren en prik de schil in met een vork.
- Blancheer de kwarten 3 keer in water.
- Kook en water met de suiker en giet d egrapefruits in de siroop. Zorg dat de temperatuur niet boven 70°C komt zodat de suiker niet karameliseert.
- Voeg 4 dagen lang elke 24 uur 500 g suiker toe aan de siroop, zodat de suiker in het fruit trekt.
- Verdeel de Pink Lady® en pomelo marmelade over het gebakken cakedeeg.
- Zet voor 30 minuten in de vriezer om op te laten stijven.
- Klop de vanille slagroom op en verdeel deze over de gehele met marmelade bestreken cakeplaat. Bewaar een klein beetje slagroom voor het buitenste gedeelte.
- Rol de stam op en bewaar op een koele plaats.
- Klop de overgebleven slagroom opnieuw op, dek de stam ermee af en strijk glad.
- Laat de appelschijfjes uitlekken en schik ze mooi en gelijkmatig op de stam.
- Bestrijk de plakjes met een ambachtelijke kweeperengelei (die u in een delicatessenwinkel kunt kopen). Top af met stukjes gekonfijte grapefruit en geniet.
Vind je dit een lekker recept?
Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs