0
Stem
In de Pink Lady® boomgaarden worden in augustus de bladeren met de hand uitgedund om de appels meer licht te geven. Daarom geven we deze maand een re…
In de Pink Lady® boomgaarden worden in augustus de bladeren met de hand uitgedund om de appels meer licht te geven. Daarom geven we deze maand een recept dat is geà¯nspireerd door de traditionele Franse tompoesvariant “millefeuille”, oftewel “duizendblad”. Onze millefeuille bestaat uit Pink Lady® appels, een rillette van sardines, avocado en granaatappel.
Ingrediënten
De rillettes bereiden
- 1 limoen
- Zout
- Gemalen peper
- 200 g kwark van koemelk
- 250 g sardines in olie
Andere recepten bereiden
- 2 Pink Lady® appels
- 1
Presentatie
- 1 halve gele citroen
- Gemalen peper
- 1 eetl ciderazijn
- 1 eetl lijnzaad
- 50 g granaatappel
- 4 eetl koolzaadolie
Fasen
De rillettes bereiden
Andere recepten bereiden
Presentatie
- Bereiding van de rillette: Laat de sardines uitlekken, verwijder de ruggengraat en prak ze daarna met een vork. Voeg het limoensap en de kwark toe. Bestrooi met een beetje zout en peper naar smaak en meng alles goed om de textuur van rillette te verkrijgen. Zet de rillette daarna weg op een koele plaats.
- Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in de breedte in dunne plakjes.
- Snijd de appels met een glad mes in de hoogte in plakken.
- Leg een eerste plak appel op een bord, besmeer de plak voorzichtig met een laagje sardinerillette en dek de rillette af met enkele plakjes avocado.
- Herhaal dit twee keer en eindig met een plak Pink Lady® appel.
- Maak de andere drie millefeuilles op dezelfde manier.
- Verzamel het sap van de citroen in een schaaltje. Voeg de koolzaadolie, de ciderazijn en wat peper toe en meng goed.
- Giet een druppeltje saus op de millefeuilles en bestrooi ze met granaatappel en lijnzaad.
Vind je dit een lekker recept?
Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs