• 45min
  • 1u15min
  • Gemiddeld
  • 4 Porties
0 Stem

Ingrediënten

Maak het schuimgebak een dag van te voren
  • zout
  • 300 g suiker
  • 6 eiwitten
  • 2 eetl witte azijn
  • 1 eetl maïszetmeel
Op de dag: bereiding van de garnering
  • 2 Pink Lady® appels
  • 1 citroen
  • 30 g boter
  • 2 eetl poedersuiker
  • 35 cl verse slagroom
  • 20 g bruine suiker
Op de dag: de pavlova maken
  • Pink Lady® appels

Fasen

Maak het schuimgebak een dag van te voren
  1. Verwarm de oven op 180 °C.
  2. Klop de eiwitten op met het zout. Voeg als de eiwitten stevig worden de helft van de suiker toe. Blijf kloppen tot de eiwitten glad en glanzend zijn.
  3. Voeg de rest van de suiker toe en blijf kloppen tot het geheel goed stevig is.
  4. Verdun het maà¯szetmeel in de azijn, voeg het toe aan het schuimgebak en roer voorzichtig met een pannenlikker.
  5. Doe het mengsel in een dikke laag in een scharnierende hartvormige bakvorm. Tik de vorm licht op de tafel om het mengsel wat in te klinken.
  6. Zet de oven lager op 120 °C en verwarm het schuim 1 uur tot 1 uur en een kwartier. Het schuimgebak moet ivoorkleurig worden, knapperig aan de buitenzijde en zacht van binnen.
  7. Laat hem volledig afkoelen.
Op de dag: bereiding van de garnering
  1. Verwarm de oven op 180 °C.
  2. Laat de boter smelten op een zacht vuur.
  3. Snij de 2 ongeschilde Pink Lady® appels in dunne schijfjes Besprenkel ze met een beetje citroensap om te voorkomen dat ze bruin worden.
  4. Leg de appelschijfjes op een met vetvrij papier bedekte bakplaat.
  5. Smeer de appels in met de gesmolten boter en bestrooi ze met de bruine suiker.
  6. Zet ze ongeveer tien minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Hou het bakken in de gaten, haal ze tijdig uit de oven en laat ze afkoelen.
  7. Klop de room op tot slagroom.
  8. Doe halverwege langzaam de poedersuiker erbij en blijf kloppen tot de slagroom stijf is. Zet hem weg in de koelkast.
Op de dag: de pavlova maken
  1. Leg het schuimgebak op een taartschaal.
  2. Bedek het gebak met slagroom.
  3. Versier de pavlova met de gekarameliseerde appels.
  4. Versier met feestelijke korreltjes en zet de taart in de koelkast tot u hem serveert.

De Pink Lady® tip

Om een stevige slagroom te krijgen, moet de room koud worden geklopt. Zet de kom en de kloppers eerst 10 minuten in de koelkast! NB: overmatig alcoholgebruik is gevaarlijk voor de gezondheid

Vind je dit een lekker recept?

Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs