Ingrediënten
Maak het schuimgebak een dag van te voren
- zout
- 300 g suiker
- 6 eiwitten
- 2 eetl witte azijn
- 1 eetl maïszetmeel
Op de dag: bereiding van de garnering
- 2 Pink Lady® appels
- 1 citroen
- 30 g boter
- 2 eetl poedersuiker
- 35 cl verse slagroom
- 20 g bruine suiker
Op de dag: de pavlova maken
- Pink Lady® appels
Fasen
Maak het schuimgebak een dag van te voren
Op de dag: bereiding van de garnering
Op de dag: de pavlova maken
- Verwarm de oven op 180 °C.
- Klop de eiwitten op met het zout. Voeg als de eiwitten stevig worden de helft van de suiker toe. Blijf kloppen tot de eiwitten glad en glanzend zijn.
- Voeg de rest van de suiker toe en blijf kloppen tot het geheel goed stevig is.
- Verdun het maà¯szetmeel in de azijn, voeg het toe aan het schuimgebak en roer voorzichtig met een pannenlikker.
- Doe het mengsel in een dikke laag in een scharnierende hartvormige bakvorm. Tik de vorm licht op de tafel om het mengsel wat in te klinken.
- Zet de oven lager op 120 °C en verwarm het schuim 1 uur tot 1 uur en een kwartier. Het schuimgebak moet ivoorkleurig worden, knapperig aan de buitenzijde en zacht van binnen.
- Laat hem volledig afkoelen.
- Verwarm de oven op 180 °C.
- Laat de boter smelten op een zacht vuur.
- Snij de 2 ongeschilde Pink Lady® appels in dunne schijfjes Besprenkel ze met een beetje citroensap om te voorkomen dat ze bruin worden.
- Leg de appelschijfjes op een met vetvrij papier bedekte bakplaat.
- Smeer de appels in met de gesmolten boter en bestrooi ze met de bruine suiker.
- Zet ze ongeveer tien minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Hou het bakken in de gaten, haal ze tijdig uit de oven en laat ze afkoelen.
- Klop de room op tot slagroom.
- Doe halverwege langzaam de poedersuiker erbij en blijf kloppen tot de slagroom stijf is. Zet hem weg in de koelkast.
- Leg het schuimgebak op een taartschaal.
- Bedek het gebak met slagroom.
- Versier de pavlova met de gekarameliseerde appels.
- Versier met feestelijke korreltjes en zet de taart in de koelkast tot u hem serveert.
De Pink Lady® tip
Om een stevige slagroom te krijgen, moet de room koud worden geklopt. Zet de kom en de kloppers eerst 10 minuten in de koelkast! NB: overmatig alcoholgebruik is gevaarlijk voor de gezondheid
Vind je dit een lekker recept?
Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs