Ingrediënten
Bereiding
- 4 Pink Lady® appels
- Kaneel
- 150 g suiker
- 100 g poedersuiker
- 300 g mascarpone
- 3 eetl melk
- 2 limoenen
- 20 cl room
Fasen
Bereiding
Montage
- Snij de Pink Lady® appels in kleine blokjes, leg ze in een schaal, voeg de suiker toe, zet de appels net onder water en bestrooi ze met kaneel.
- Minstens 2 uur op een zacht vuur koken en daarna laten afkoelen.
- Maak de mascarpone zacht met de melk en voeg poedersuiker toe. Roer geraspte groene-citroenschilletjes er door en de tot stevige slagroom opgeklopte room.
- Giet het mengsel in een schaal. Zet het in de diepvries en roer het om de 30 minuten door gedurende de eerste 3 uur. Laat het ijs ongeveer 24 uur bevriezen.
- Giet de Pink Lady® appels af en bewaar het vocht. Voeg aan het vocht citroensap toe en kook het in om het te verdikken.
- Leg bolletjes ijs in ijscoupes, giet er scheutje siroop over heen en serveer ze met een lepel Pink Lady® moes.
De Pink Lady® tip
U kunt ook een sorbetmachine gebruiken om tijd te winnen.
Vind je dit een lekker recept?
Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs