• 10min
  • 2u
  • Moeilijk
  • 4 Porties
0 Stem

Ingrediënten

Bereiding
  • 4 Pink Lady® appels
  • Kaneel
  • 150 g suiker
  • 100 g poedersuiker
  • 300 g mascarpone
  • 3 eetl melk
  • 2 limoenen
  • 20 cl room

Fasen

Bereiding
  1. Snij de Pink Lady® appels in kleine blokjes, leg ze in een schaal, voeg de suiker toe, zet de appels net onder water en bestrooi ze met kaneel.
  2. Minstens 2 uur op een zacht vuur koken en daarna laten afkoelen.
  3. Maak de mascarpone zacht met de melk en voeg poedersuiker toe. Roer geraspte groene-citroenschilletjes er door en de tot stevige slagroom opgeklopte room.
  4. Giet het mengsel in een schaal. Zet het in de diepvries en roer het om de 30 minuten door gedurende de eerste 3 uur. Laat het ijs ongeveer 24 uur bevriezen.
  5. Giet de Pink Lady® appels af en bewaar het vocht. Voeg aan het vocht citroensap toe en kook het in om het te verdikken.
Montage
  1. Leg bolletjes ijs in ijscoupes, giet er scheutje siroop over heen en serveer ze met een lepel Pink Lady® moes.

De Pink Lady® tip

U kunt ook een sorbetmachine gebruiken om tijd te winnen.

Vind je dit een lekker recept?

Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs