• 35min
  • 35min
  • Makkelijk
  • 16 Porties
0 Stem

Ingrediënten

Bereiding
  • 2 Pink Lady® appels
  • 20 g meel
  • 1 kwart theel zout
  • 90 g amandelen
  • 360 g havermoutvlokken
  • 90 g boter
  • 62 g blanke rozijnen
  • 80 ml melk
  • 1 halve theel kaneelpoeder
  • 1 halve theel gistpoeder
  • 100 g bruine suiker
  • 90 g noten

Fasen

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil de Pink Lady® appels en snijd ze in kleine blokjes.
  3. Doe de appelblokjes in een kleine pan. Giet er een scheutje water bij, doe de deksel op de pan en laat 15 à  20 minuten op een zacht vuurtje gaar worden onder regelmatig roeren.
  4. Hak de amandelen en de noten.
  5. Laat de boter smelten.
  6. Meng in een slakom de amandelen, de noten, de rozijnen, de havervlokken, de suiker, het meel, de appelblokjes, het zout, het bakpoeder en de kaneel.
  7. Voeg er de boter en de melk aan toe. Roer alles door elkaar.
  8. Strijk het deeg uit in een vierkante, met bakpapier beklede bakvorm en druk het deeg goed aan. Laat een 35-tal minuten bakken totdat de bovenkant goudgeel gebakken is.
  9. Laat afkoelen en snijd de koek in vierkante of rechthoekige repen.

De Pink Lady® tip

U kunt de graanrepen een aantrekkelijke vorm geven met een stansvorm zodat de kinderen er met nog meer plezier van genieten! Bewaar de energierepen in een hermetische doos tot een week lang in de koelkast.

Vind je dit een lekker recept?

Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs