• 15min
  • 35min
  • Gemiddeld
  • 4 Porties
0 Stem

Ingrediënten

Bereiding
  • 4 Pink Lady® appels
  • 1 citroen
  • peper en zout
  • 1 vanillestokje
  • 80 g suiker
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 2 eetl balsamico-azijn
  • 2 eendenfilets
  • 2 sinaasappels
  • 1 zakje Earl Grey thee

Fasen

Bereiding
  1. Boor de klokhuizen uit de Pink Lady® appels, leg ze in een gietijzeren pan, voeg een grote kop getrokken thee, het citroensap, de helft van de suiker, de nootmuskaat en de geraspte vanille toe. Laat de appels konfijten tot het vocht is ingekookt.
  2. Maak het bakken af in de oven op 180°C gedurende 20 minuten om de Pink Lady® appels te drogen.
  3. Borstel de sinaasappels onder de kraan en snij de schilletjes af. Pers ze.
  4. Bak de eendenfilets (zonder vet toe te voegen) op een heet vuur gedurende 6 minuten op de velzijde. Draai ze om en bak ze nog 3 tot 4 minuten.
  5. Naar smaak kruiden en warm bewaren.
  6. Verwijder het vet uit de koekenpan. Strooi suiker in de lege pan, laat karamelliseren en voeg dan de balsamico-azijn, het sap van de Pink Lady® en de sinaasappelschilletjes toe.
  7. Leg daarna de in tweeën gesneden appels in de pan.
  8. Laten inkoken op een stevig vuur.
Montage
  1. Snij de filets, giet de saus erover en serveer ze met de appels.

De Pink Lady® tip

Voor een ideale presentatie van uw eendenfilets, kunt u een roestvrijstalen ring gebruiken, met een doorsnee van 8 tot 10 cm

Vind je dit een lekker recept?

Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs