• 1u
  • 20min
  • Gemiddeld
  • 4 Porties
0 Stem

Ingrediënten

Verveinesorbet
  • 250 g suiker
  • 250 g water
  • 5 sap van 1 citroen
  • 2 eiwitten
  • 190 g Perrier
  • 1 bosje verse of gedroogde verveine
Zoet deeg
  • 250 g meel
  • 100 g boter
  • 50 g poedersuiker
  • 1 ei
Korfjes van Pink Lady®
  • 6 Pink Lady® appels
  • 50 g suiker
  • 20 g boter
Citroensaus
  • limoen
  • gele citroen
  • 150 g suiker
  • 1 sap van 1 citroen
  • 2 theel. aardappelzetmeel

Fasen

Verveinesorbet
  1. Meng het water, de suiker en het citroensap, breng dit aan de kook en laat de verveine hierin trekken. Laat het water afkoelen. Voeg daarna de Perrier en het eiwit toe, laat het mengsel draaien in de sorbetmachine en zet het in de vriezer.
Zoet deeg
  1. Meng het meel, de boter en de suiker en voeg daarna de eieren toe. Rol het deeg uit en maak cirkels van ongeveer 8 cm doorsnee. Bak deze in de oven op 180°C.
Korfjes van Pink Lady®
  1. Schil de Pink Lady® appels en snijd ze in partjes. Laat de appels met de suiker en de boter ongeveer 3 minuten bruinen in een koekenpan. Plaats ze in een halve-bolvorm en zet de vormen 20 minuten in een oven. Keer ze daarna om op de cirkels van zoet deeg en verwijder de vormen.
Citroensaus
  1. Blancheer de citroenschilletjes in een pan met water. Breng het water samen met de suiker aan de kook en voeg geleidelijk het met water vermengde aardappelzetmeel toe. Doe de fijn gesneden citroenschilletjes erbij en meng het geheel goed. Voeg tenslotte het citroensap en 15 g suiker toe.

De Pink Lady® tip

Plaats in een groot bord de Pink Lady bijenkorfvorm en een bolletje verveinesorbet. Giet hier omheen de citroensaus.

Vind je dit een lekker recept?

Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs