• 1u
  • 15min
  • Moeilijk
  • 6 Porties
0 Stem

Ingrediënten

Voor de macarons:
  • 150 g suiker
  • 150 g amandelpoeder
  • 38 g water
  • 150 g poedersuiker
  • 100 g eiwit op kamertemperatuur
Voor de PinKids® compote:
  • 4 Pinkids® appels

Fasen

Voor de macarons:
  1. Doe de poedersuiker en de gemalen amandelen in een blender en meng het tot een fijn poeder.
  2. Giet het poeder en de helft van het eiwit (50g) in een mengkom, meng de ingrediënten met een siliconen spatel en zet het dan opzij.
  3. Voeg in een steelpan de suiker en het water toe om een suikerstroop te maken.
  4. Stop met het koken van de siroop bij 118ºC en giet het over het eiwit en klopt tot het is afgekoeld. De meringue is klaar als hij stevig en glanzend is.
  5. Voeg een beetje meringue van eiwitten toe om de amandel-poedersuikermengsel zachter te maken. Voeg de rest toe en meng voorzichtig, onder voortdurend roeren van onder naar boven.
  6. Doe het macaronbeslag in een spuitzak (met een ronde spuitmond) en spuit je macaronschelpen op een siliconenvel of op bakpapier.
  7. Om Chloe’s kleine oren te maken, plaats je een klein beetje macaronbeslag in een tweede spuitzak, zonder hier een spuitmond te aan vast te maken. Knip het onderste puntje van de zak af.
  8. Laat de schelpen 15 minuten aan de lucht drogen. Als ze eenmaal droog zijn, bak ze 15 minuten op 145ºC. Laat vervolgens de macarons afkoelen.
Voor de PinKids® compote:
  1. Was, schil en snijd de appels in stukken.
  2. Doe ze in een steelpan, dek ze af met een deksel, en kook ze op laag vuur gedurende 15 minuten.
  3. Stamp de gekookte appels met een vork en laat de compote afkoelen.
  4. Leg vervolgens 1 theelepel puree op een macaron-schelp en bedek deze met een andere schelp.

Vind je dit een lekker recept?

Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs