• 20min
  • 10min
  • Makkelijk
  • 2 Porties
1 Stem

Verras uw geliefde op Valentijnsdag met deze verrukkelijke liefdesappel. De smaken van dit door de chef-koks Pourcel herziene recept zijn werkelijk t…

Ingrediënten

Bereiding
  • 4 Pink Lady® appels
  • 1 kg suiker
  • 15 g pijnboompitten
  • 400 ml water
  • 15 g pistachenoten
  • 2 plakken kruidkoek
  • 15 g sesamzaad
  • 15 g gehakte walnoten

Fasen

Bereiding
  1. Schil twee Pink Lady® appels en maak er met een uitsteeklepeltje bolletjes van. Bak de appelbolletjes met 30 g suiker en 10 g boter.
  2. Voeg daarna de in blokjes gesneden kruidkoek en de noten en pijnboompitten toe. Snijd van de andere twee appels ongeveer ¼ deel van de bovenkant af en hol ze uit met behulp van een uitsteeklepeltje. Vul de appels met het mengsel van appels, noten en pijnboompitten en doe de kapjes weer op de appels. Smelt 1 kg suiker samen met 400 ml water tot een mooie karamel ontstaat en doe dan de sesamzaadjes erbij. Dompel de appels in de karamel en draai ze rond tot ze volledig bedekt zijn met een laagje karamel. Serveer de appels nadat ze zijn afgekoeld. Zet de deksels vast met een houten stokje.

De Pink Lady® tip

Smelt 1 kg suiker met 400 ml water tot een mooie karamel ontstaat en voeg het sesamzaad toe. Dompel de appels in de karamel en draai ze rond tot ze gelijkmatig zijn bedekt. Laten afkoelen voor het serveren.

Vind je dit een lekker recept?

Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs