0
Stem
De Pink Lady® bloementaart is een leuk en lekker recept voor alle feestelijke gelegenheden!
Het met hazelnoot geparfumeerde zanddeeg geeft een kroka…
De Pink Lady® bloementaart is een leuk en lekker recept voor alle feestelijke gelegenheden!
Het met hazelnoot geparfumeerde zanddeeg geeft een krokante textuur. De hazelnootsmaak sluit uitstekend aan bij de appelfondant met kardemom-aroma. Met een decoratie van spiraalvormige appelschijfjes worden de minitaartjes omgetoverd in bloemen.
De Pink Lady®® appels zijn bijzonder geschikt voor het maken van de bloemvormen. Dankzij het stevige en fijne vruchtvlees kunnen ze heel precies worden gesneden. De natuurlijk rood gekleurde schil van de Pink Lady® ® appels, geeft een vrolijk en kleurig accent aan dit nagerecht
Ingrediënten
Het deeg
- 150 g meel
- 2 g zout
- 1 theel. bruine suiker
- 65 g boter
- 40 ml water
- 35 g hazelnootpoeder
De appelfondant
- 2 Pink Lady® appels
- 30 g suiker
- 15 g boter
- 2 eetl sap van 1 citroen
- 1 theel. kardemompoeder
De decoratie
- 2 Pink Lady® appels
- 1 citroen
- 50 g suiker
- 40 g boter
- 1 eetl gemengde-bloemenhoning
Fasen
Het deeg
De appelfondant
De decoratie
- Verwarm de oven op 200 °C.
- Snij de boter in stukken.
- Meng het meel, het zout, het hazelnootpoeder en de bruine suiker.
- Voeg de boter toe en kneed de stukken met de vingers door het mengsel.
- Voeg geleidelijk water toe en maak een homogeen deeg.
- Vorm een bol en laat het deeg een uur rusten in de koelkast.
- Spreid het deeg uit op een met meel bestrooid werkblad.
- Maak met een stansvorm cirkels van het deeg, twee centimeter groter dan de diameter van de muffinvormen.
- Smeer de muffinvormen in met boter en bekleed ze met de deegcirkels.
- Prik met een vork in de bodem van de taartjes.
- Bak het taartdeeg voor gedurende 30 minuten.
- Schil de Pink Lady® appels, snij ze in kleine blokjes en besprenkel met citroensap.
- Verwarm de boter, voeg het kardemompoeder en de appelsblokjes toe en meng.
- Voeg de suiker toe, bedek de pan en verwarm 15 minuten op een zacht vuur. Haal aan het einde van de kooktijd het deksel eraf om de vloeistof te laten verdampen.
- Roer de ingrediënten door, haal de pan van het vuur en laat hem afkoelen.
- Bedek de taartbodems met een eetlepel koude appelfondant.
- Snij de appels met een schaaf of een mes in dunne halve schijfjes.
- Besprenkel de appelschijfjes met enkele druppels citroen.
- Laat de boter samen met de suiker smelten.
- Voeg het citroensap toe en klop.
- Dompel de appelschijfjes 30 seconden in het kokende mengsel en haal de pan van het vuur.
- Leg de appelschijfjes plat neer, overlappend en in een regelmatige lijn.
- Rol de appelschijfjes op om een roos te vormen.
- Leg de bloem op de taartbodem en herhaal dit voor de andere bloemen.
- Smeer de bloemen in met het resterende mengsel van boter en suiker en met een beetje honing.
- Bak de taartjes nog 8 tot 10 minuten in de oven op 200 °C op de grillstand. Beoordeel de juiste baktijd.
- Ten slotte laten afkoelen en de taartjes uit de vorm halen. Smakelijk eten!
De Pink Lady® tip
U kunt het hazelnootpoeder vervangen door amandelpoeder en de kardemom door verse vanille!
Vind je dit een lekker recept?
Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs