Ingrediënten
- 2 Pink Lady® appels
- 3 eieren
- 1 vanillestokje
- 50 g suiker
- 12 dunne plakken kruidkoek
- 400 ml melk
- 200 g mascarpone
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eetl eetlepels bloemenhoning
- 2 mespuntjes mespuntjes kaneelpoeder
- 30 g ongezouten boter
Fasen
- Schil een Pink Lady® appel, verwijder het klokhuis en snij hem in de breedte in plakken.
- Doe de boter, de kaneel en de honing in een koekenpan en karamelliseer de plakken Pink Lady® gedurende ongeveer 10 minuten.
- Breek de eieren in een ruime kom, voeg de melk en de suiker toe en klop het geheel. Verwarm een klontje boter in een tweede koekenpan, doop de plakken kruidkoek snel in het eimengsel en bak ze 5 minuten (2,5 minuten op elke zijde).
- Snij de tweede Pink Lady® appel in staafjes.
- Doe de mascarpone en de vanillesuiker in een kleine kom en voeg de zaadjes van een vanillestokje toe. Roer het geheel goed door.
- Leg twee plakken kruidkoek in een bord, plaats een plak gebakken Pink Lady® appel en een bolletje mascarponecrème op het bord samen met enkele staafjes rauwe Pink Lady® appel. Meteen opdienen.
Vind je dit een lekker recept?
Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs