• 30min
  • 0min
  • Makkelijk
  • 4 Porties
0 Stem

Ingrediënten

De gekaramelliseerde appels
  • 3 Pink Lady® appels
  • 1 limoen
  • 15 g suiker
  • 20 g boter
De mascarponecrème
  • 3 eieren
  • 1 mespuntje zout
  • 80 g suiker
  • 250 g mascarpone
  • 1 limoenen
Samenstelling van de tiramisu-verrines
  • 15 speculaaskoekjes

Fasen

De gekaramelliseerde appels
  1. Schil de Pink Lady® appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in kleine blokjes van enkele millimeters.
  2. Besprenkel de fijngesneden appels met limoensap.
  3. Karamelliseer de appels met de boter en 15 g suiker gedurende ongeveer 10 minuten. Voeg aan het einde van de kooktijd enkele druppels limoensap toe.
  4. Laat de appels afkoelen en zet ze daarna in de koelkast.
De mascarponecrème
  1. Scheid de eierdooiers van het eiwit.
  2. Klop de eierdooiers samen met 55 g suiker totdat het mengsel wit wordt.
  3. Meng de mascarpone met de geklopte eierdooiers en de schilletjes van een citroen en 1 eetlepel citroensap.
  4. Voeg aan het resterende eiwit een mespuntje zout toe en klop het eiwit stijf.
  5. Meng het stijfgeklopte eiwit met de mascarpone.
  6. Zet dit mengsel 2 uur weg in de koelkast.
Samenstelling van de tiramisu-verrines
  1. Breek de speculaasjes fijn.
  2. Verdeel over de verrines afwisselend een laagje speculaas, gekaramelliseerde appel en mascarponecrème. Eindig met een laagje crème en versier met wat gekaramelliseerde appel, de gebroken speculaas en een limoenschilletje.
  3. Daarna meteen opdienen!

De Pink Lady® tip

U kunt de smaken variëren en aanpassen aan de seizoenen door de appels te parfumeren met verse gember, een kruidenmix voor kruidkoek of verse vanille!

Vind je dit een lekker recept?

Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs