• 1u30min
  • 1u15min
  • Moeilijk
  • 4 Porties
0 Stem

Ingrediënten

De gekonfijte sjalotten
  • 30 g boter
  • 50 ml water
  • 50 ml witte wijn
  • Zout en peper
  • 10 kleine sjalotten
De bijgerechten
  • 3 Pink Lady® appel
  • 1 halve citroen
  • 400 g
  • 5 kruidnagel
  • 2 eetl ahornsiroop
  • Zout en peper
  • 4 eetl olijfolie
  • 10 salieblaadjes
De gevulde kwartels
  • 1 Pink Lady® appel
  • 1 halve citroen
  • 1 klontje boter
  • 6 eetl witte wijn
  • Zout en peper
  • 1 eetl olijfolie
  • 14 gepelde hele kastanjes
  • 80 g blok foie gras
  • 4 kwartels (uitgebeend door uw slager)

Fasen

De gekonfijte sjalotten
  1. Schil de sjalotten.
  2. Laat de boter smelten in een kleine steelpan.
  3. Leg de hele sjalotten in de boter en laat ze kleuren. Regelmatig doorroeren.
  4. Voeg de witte wijn toe.
  5. Laat 5 minuten sudderen en doe daarna het water erbij.
  6. Zet het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat de sjalotten ongeveer 30 tot 40 minuten konfijten.”
De bijgerechten
  1. Verwarm de oven voor op 230 °C in de turbostand.
  2. Verwijder met een appelboor de klokhuizen uit de appels. Snij de Pink Lady® appels doormidden en daarna in plakjes van 3 mm dik. Besprenkel met citroensap.
  3. Snij de potimarron in tweeën. Leeg hem en snij elke helft in plakjes van ongeveer 3 mm dik.
  4. Meng de olijfolie, de ahornsiroop, de kruidnagels en wat zout en peper.
  5. Doe de appels en de potimarron in de saus en meng. Verdeel ze daarna over een met bakpapier bedekte bakplaat en bestrooi met de salieblaadjes. Bak ze ongeveer 12 minuten en hou een oogje op het resultaat. De groenten moeten goudbruin worden.
De gevulde kwartels
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Haal de foie gras 10 minuten voor het gebruik uit de koelkast.
  3. Verwijder met een appelboor de klokhuizen uit de Pink Lady® appels, snij ze in blokjes en besprenkel met citroensap.
  4. Snij de kastanjes in blokjes.
  5. Verwarm in een koekenpan een eetlepel olijfolie met de boter, tot het mengsel begint te schuimen.
  6. Doe de Pink Lady® appels en de kastanjes in de koekenpan. Voeg naar smaak zout en peper toe en bak de appels en de kastanjes in 10 minuten goudbruin. Halverwege de baktijd 6 eetlepels witte wijn in de pan gieten, roeren en het vocht laten verdampen.
  7. Snij de foie gras in blokjes en voeg deze toe aan het inmiddels afgekoelde mengsel.
  8. Smeer met een kwastje de kwartels in met olijfolie. Strooi wat zout en peper over de kwartels en vul ze met de vulling van Pink Lady® appels, kastanjes en foie gras. Bind de pootjes samen met een keukentouwtje.
  9. Verwarm de koekenpan met een eetlepel olijfolie. Laat de kwartels 5 minuten op alle zijden bruinen. Daarna blussen met 10 eetlepels witte wijn en de kwartels volledig besprenkelen. Haal ze van het vuur en plaats ze in een ovenschaal. Bak de kwartels ongeveer 25 minuten.
  10. Verhoog het vuur onder de koekenpan. Blus met 30 ml witte wijn en laat ongeveer 10 minuten inkoken.
  11. 5 minuten voor het einde van de baktijd van de kwartels, de bereide Pink Lady® appels en potimarron toevoegen. Bedek het geheel met de ingekookte witte wijn en zet de schaal nog 5 minuten in de oven.
Voor het opdienen
  1. Verwijder de touwtjes, plaats een kwartel per persoon op een bord met een beetje garnering en enkele gekonfijte sjalotjes.

De Pink Lady® tip

U kunt de borden versieren met enkele gefrituurde salieblaadjes. Kies kleine salieblaadjes en dompel ze even in zeer hete olijfolie. Leg ze daarna op absorberend papier.

Vind je dit een lekker recept?

Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs