Ingrediënten
VOOR DE FRANGIPANEVULLING
- 2 eieren
- 60 g suiker
- 100 g amandelpoeder
- 100 g boter op kamertemperatuur
- 100 g naturel skyr
VOOR DE TAART
- 2 Pink Lady® appels
- 2 ronde taartbodems van bladerdeeg (zelfgemaakt of uit de winkel)
- 100 g roze pralines
VOOR DE AFWERKING
- 1 ei voor de glans
Fasen
VOOR DE FRANGIPANEVULLING
VOOR DE TAART
VOOR DE AFWERKING
- Maak als eerste de frangipanevulling op basis van skyr.
- Roer in een kom de boter en de suiker door elkaar, en voeg vervolgens de eieren en het amandelpoeder toe.
- Wanneer je mengsel glad is, voeg je 100 g skyr toe. De frangipanevulling is klaar. Schep alvast in een spuitzak en leg weg.
- Schil de Pink Lady®-appels en snij ze in blokjes.
- Zorg voor twee bladerdeegcirkels van dezelfde afmeting. Als je stukjes deeg wegsnijdt, kun je hier een appelblaadje van maken. Spuit de frangipanevulling op de eerste circel, tot 2 cm van de rand. Voeg de appelblokjes toe, en besprenkel met roze pralines.
- Stop de “fève” in de vulling, niet ver van de rand. In Frankrijk is dit een klein porceleinen beeldje maar je kunt ook een boon of muntstuk gebruiken. Zit de fève in jouw taartpunt, dan ben jij de koning(in)! Maak de rand van het deeg een beetje vochtig met een bakkwast. Leg vervolgens de tweede bladerdeegcirkel erop, en vouw beide randen samen dicht (goed aandrukken).
- Heb je nog bladerdeeg over? Maak dan een blaadje voor op de taart. Zet de taart in de koelkast en verwarm de oven oven voor op 180°.
- Voor het roze glazuur meng je het ei en een paar druppels roze kleurstof in een kom.
- Gebruik een bakkwast om de taart met dit mengsel te bestrijken, en trek een paar mooie strepen met een scherp mes.
- Prik tenslotte met het mes voorzichtig een paar gaatjes in de taart.
- De taart moet ongeveer 35 minuten bakken, op 180°.
- Warm serveren.
Vind je dit een lekker recept?
Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs