• 40min
  • 1u
  • Makkelijk
  • 8 Porties
0 Stem

Ingrediënten

De basis
  • 60 g suiker
  • 150 g boter
  • 250 g koekjes van het type Digestive
De cream-cheesemix
  • 3 eieren
  • 150 g suiker
  • 195 g mascarpone
  • 390 g cream cheese van het type Philadelphia
Het monteren van de cheesecake
  • 3 Pink Lady® appels
  • 1 gele citroen
De coulis
  • 50 g suiker
  • 400 g frambozen
  • 1 blad gelatine
  • 100 g aardbeien

Fasen

De basis
  1. Laat de boter op een zacht vuur smelten.
  2. Mix de koekjes tot fijne korreltjes.
  3. Doe de koekjeskorrels bij de suiker en voeg daar de gesmolten boter aan toe.
  4. Druk deze bereiding met de rug van een lepel op de bodem van een springvorm met een diameter van ongeveer 21 cm.
  5. Zet de springvorm 3 uur in de koelkast.
De cream-cheesemix
  1. Bewerk de cream cheese en de suiker met de blender en voeg er vervolgens de mascarpone aan toe. Mix opnieuw.
  2. Voeg er de eieren een na een aan toe en bewerk tot een homogene bereiding.ӬӬ
Het monteren van de cheesecake
  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  2. Verwijder het klokhuis van de Pink Lady® appels met een appelboor.
  3. Snijd de ongeschilde appels in ringen. Snijd de ringen doormidden tot halve ringen.
  4. Besprenkel ze met een beetje citroen om te vermijden dat ze zwart worden.
  5. Leg de appels op de biscuit.
  6. Giet de cream-cheesemix over de appels.
  7. Bak 1 uur in de oven en laat afkoelen.
De coulis
  1. Laat het gelatineblad 8 minuten in koud water weken.
  2. Verwijder de staartjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in tweeën.
  3. Doe de frambozen, de aardbeien en de suiker in een pan. Laat ze op een zacht vuur 10 minuten inkoken.
  4. Knijp het gelatineblad uit en klop het met de eierklopper door de coulis totdat de gelatine opgelost is.
  5. Giet de coulis over de cheesecake en serveer.

De Pink Lady® tip

De cheesecake zal perfect gebakken zijn als u een kom kokend water op de bodem van de oven zet!

Vind je dit een lekker recept?

Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs