Ingrediënten
Bereiding
- 3 Pink Lady® appels
- 4 eetl honing
- 150 g suiker
- 1 theel. kaneel
- 125 g amandelpoeder
- 25 cl water
- 250 g pistachenoten
- 20 filodeeg
- 200 g boter + 20 g voor de bakvorm
- sap van 1 limoen
- 1 eetl rozenwater
Fasen
Bereiding
- Schil de Pink Lady® appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne plakjes.
- Meng de suiker, het amandelpoeder, de kaneel en de fijngehakte pistaches. Laat de boter in een kleine pan op zacht vuur smelten. Neem de helft van de blaadjes filodeeg en bestrijk ze aan beide kanten met de gesmolten boter.
- Bedek hiermee de bodem van de ingevette vierkante schotel (30 x 30 cm). Spreid het mengsel hierop uit en bedek het met de dunne plakjes appel. Bestrijk de andere helft van de blaadjes filodeeg aan beide kanten. Bedek de appels met deze blaadjes. Giet de rest van de gesmolten boter over de baklava. Snijd met een puntig mes de baklava in ruiten.
- Zet deze in een op 180 °C voorverwarmde oven. Laat ze eerst 30 min. bakken, verlaag dan de temperatuur tot 150 °C en bak ze nog 40 min
De Pink Lady® tip
Bereid ondertussen de siroop. Doe het water met de suiker in een pan en laat het 5 min. zacht koken. Haal de pan van het vuur en voeg de honing, het citroensap en het rozenwater toe. Haal de baklavas na het bakken uit de oven en giet de siroop over de warme baklavas. Laat ze daarna afkoelen voordat u ze serveert.
Vind je dit een lekker recept?
Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs