1
Stem
Een heerlijk dessert met een Mexicaans accent voor de wintermaanden. Haal de sombrero’s maar uit de kast.
De Pink Lady® appels worden gewaardeerd vo…
Een heerlijk dessert met een Mexicaans accent voor de wintermaanden. Haal de sombrero’s maar uit de kast.
De Pink Lady® appels worden gewaardeerd voor hun kleur maar ook voor hun smaak, geur, knapperigheid en stevigheid. Het flamberen met mezcal geeft een vuurwerk van smaken voor een feestelijk besluit van een Mexicaanse maaltijd.
Ingrediënten
Bereiding
- limoen
- boter
- 1 Pink Lady® appel per persoon
- Mexicaanse kruiden (of diverse peperpoeders)
- Rietsuiker in korrelvorm (niet vloeibaar)
- Mezcal
Garnering
- Vanille-ijs
Fasen
Bereiding
Garnering
- Schil de appel, boor het klokhuis eruit en snij hem in drie grote plakken.
- Haal de plakken door de rietsuiker vermengd met de kruidenmix.
- Braad ze in boter en laat karamelliseren aan beide zijden.
- Blus met limoensap en flambeer met Mezcal.
- Serveer met een laagje ijs tussen elke plak om weer een complete appel te vormen.
- Werk de borden af met de saus (gereduceerd karamelsap).
Vind je dit een lekker recept?
Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs